Gazete Vatan Logo

Önce yaşa sonra öde

AND Gayrimenkul’ün Kartal’da yükselen projesi AND Pastel’de son etap satışa çıktı. Yaşam başladıktan sonra ödeme imkanı sunulan projede yüzde 1 KDV avantajı var. Projede yaşam 2018’de başlıyor

Önce yaşa sonra öde

Anadolu Grubu’nun gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren şirketi AND Gayrimenkul, İstanbul Kartal’da yükselen ve bölgenin en büyük ölçekli projelerinden biri olan ‘yeni nesil mahalle’ AND Pastel’in yeni ve son etabını satışa açtı. İlk etap teslimleri Haziran 2018’de; son etap teslimleri Aralık 2018’de başlayacak AND Pastel’in kredi ödemeleri Ocak 2019’a ertelenebiliyor. Yaşam başladıktan sonra ödeme yapabilme imkanı sunan AND Pastel’de aynı zamanda yüzde 1 KDV avantajı da sunuluyor. Projede ‘60 aya yüzde 0 faiz oranı’ veya ‘120 aya yüzde 0.55 faiz oranı’ gibi çeşitli ihtiyaçlara cevap veren 100’den fazla ödeme seçeneği bulunuyor.

‘Çocuk dostu’

‘Çocukların sadece büyüklere göre tasarlanmış evlerden, şehrin gürültüsünün eksik olmadığı küçük çocuk parklarından çok daha fazlasını hak ettikleri’ felsefesini benimseyen AND Gayrimenkul, AND Pastel’in sadece açık alanlarını değil, evlerin içi ve ortak kapalı alanları da çocukları düşünerek planladığını açıkladı.

AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, “Üzerine inşaat yapılan her araziye gelecek nesillerden alınan toprak parçası gözüyle bakıyoruz. Bir arsanın üzerine bina inşa edildiği zaman aslında artık oradaki hayalleri de şekillendiriyoruz. O araziye dair hayalleri 50 yıl boyunca sahipleniyoruz. Bu büyük bir sorumluluk. Bunun bilinciyle ve araştırmalara verdiğimiz önemle AND Pastel’i ‘Çocuk Dostu Proje’ olarak tasarladık” dedi. Usta, projenin çocuklar için adeta bir ‘oyun alanı’ olduğunu vurgularken, “ Tüm bunların yanı sıra çocukların kendi yaşadıkları çevre hakkında alınan kararlarda etkili olmalarını sağlamak için site yönetiminde çocukların da hak sahibi olabileceği platformlar da kuruyoruz. Projemizdeki her ağaca AND Pastel’de yaşayan çocukların adını vermeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gayrimenkul sektöründeki genel kabulün aksine ‘yap-sat’ değil, ‘yap-yaşat’ felsefesini benimsediklerini kaydeden Ali Baki Usta, AND Gayrimenkul’ün geliştirilen tüm yapılarda insan yaşamını kolaylaştıracak mimari ve hizmet unsurlarını uzun vadeli olarak planlandığını dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Yap-Yaşat’

Ali Baki Usta, “Yalnızca bina inşa etmenin ötesinde kaliteli yaşam alanları ve güven inşa etmek bizim asıl amacımız. Geliştirdiğiniz konut veya ofisi bir ürün olarak gördüğünüzde yaşam başladıktan sonra orada bir işiniz kalmıyor. Biz AND Gayrimenkul olarak asıl işimizi yaşam başladıktan sonra sunacağımız hizmet olarak görüyoruz. Projelerimizin en başında verdiğimiz sözleri gerçekleştirmek için aynı zamanda projelerimizin bina yönetimini de üstleniyoruz. Bu anlamda kurduğumuz bina yönetim organizasyonu GRID ile AND Gayrimenkul güvencesini uzun yıllar boyunca sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Ödüllü proje

AND Pastel, Adalar ve deniz manzarasına hakim, geniş yeşil alanlara açılan farklı ihtiyaçlara ve isteklere cevap verebilecek evlerden oluşuyor. HPP Architects tarafından tasarlanan AND Pastel, ‘Yeni Nesil Mahalle’ konseptiyle geçmişin özlem duyulan mahalle yaşamını yeni nesil bir anlayışla yeniden yorumluyor. AND Pastel, European Property Awards 2016 Avrupa’nın En iyi Peyzaj Mimarisi’ ile Stevie Awards 2017’de ‘Yılın En İyi Gayrimenkul Şirketi’ ve ‘Yılın Yönetim Takımı’ ödüllerine değer görüldü. İstanbul’un ana ulaşım akslarından E-5’in hemen yanında, metroya yürüme mesafesinde yer alan konumu ile dikkat çeken AND Pastel’in yüzde 70’i peyzaj alanından oluşuyor. 30 bin metrekare peyzaj alanı ile yaklaşık 72 adet basketbol sahası kadar büyük bir peyzaj alanına sahip projede, yüzde 30 oranında doğal toprak korunuyor.

Haberin Devamı