Gazete Vatan Logo

Önce ucuzluk sonra kolaylık

TOBB E-ticaret Meclisi Başkanı Kantarcı, Türkiye’de online alışveriş alışkanlıklarının değişmeye başladığını, artık ucuz fiyatın yanı sıra kolaylık ve kalitenin de öne çıktığını söyledi

Önce ucuzluk  sonra kolaylık

e-Bay MENA Bölge Direktörü, GittiGidiyor Genel Müdürü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) E-Ticaret Meclisi Başkanı Öget Kantarcı, Türkiye’nin online alışveriş alışkanlıklarının değişmeye başladığını anlattı. Kantarcı, “İnsanlar birkaç yıl öncesinde olduğu gibi ucuz diye eski sezonlara ait ürünlere rağbet göstermiyor, kalite beklentisi de arttı. Gelişmiş ülkelere göre Türkiye’de internetten alışveriş yapma sebepleri arasında uygun fiyat hâlâ en çok öne çıkan özellik olsa da kullanıcı yavaş yavaş kolaylığı da fark etmeye başladı. İlk alışverişte fiyat, ikinci alışverişten sonra rahatlık ve kolaylık gerekçe oluyor” diye konuştu.

Entegre bir kanal

2017’de en çok büyüyen kategorilerin yapı market, cep telefonu-aksesuarları ve evcil hayvan ürünleri olduğunu dile getiren Kantarcı, şu bilgileri verdi: “Otomobil, motosiklet ve aksesuarları, ofis-kırtasiye, anne-bebek, süpermarket, ev-dekorasyon, beyaz eşya-küçük ev aletleri ile kozmetik ve kişisel bakım kategorilerinde alışveriş önemli miktarda artış gösterdi. E-ticaret artık tüketici için bir alternatif değil, entegre bir kanal.”

Haberin Devamı

Ebeveynler toplu alışveriş yaptı

Ebeveynlerin, çocuklarının ihtiyaçlarıyla ilgili toplu alışverişler yaptığına dikkati çeken Öget Kantarcı, müşterilerinin 2017’de yaptıkları alışverişlerde ebeveynlerin tek alışverişte ortalama 3’er adet bebek maması, önlük ve tulum satın aldığını söyledi. Kantarcı, yapı-market ve kırtasiye kategorilerinde de ürünlerin sepete bol bol atıldığını söyleyen Kantarcı, tek alışverişte 5’er adet ampul, pil, kapı kilidi alınırken defter ve kalem ucunda bu sayının 7’şer adede çıktığını anlattı.