Gazete Vatan Logo

Önce işkence sonra kurşun

Suat Ertan, kız kardeşini kaçırdığını öne sürdüğü cep telefon bayisi ile arkadaşını gecekonduya kapatıp işkence yaptı. Sonra kız kardeşini aynı yere götürüp döven Ertan, bayiyi 40 gün sonra vurup kayıplara karıştı

İstanbul Tarabya'da cep telefonu satışı ile uğraşan Yusuf Teymur'u ölüme götüren olaylar zinciri, Haziran'ın ilk günlerinde başladı. İddiaya göre Semra Ertan (20), Teymur'a "Evden kaçtım. Bakırköy'de arkadaşlarım var. Beni onlara götürür müsün?" dedi. Teymur, kızı arabasıyla Bakırköy'e bıraktı. Birkaç gün sonra Teymur'un dükkanına gelen Semra'nın ağabeyi Suat Ertan (27), genç adamı, kız kardeşinin kaçmasından sorumlu tuttu. Teymur'un yanıtı, "Semra'yla bir ilişkim yok. O en son Ergün Turanla birlikteydi" oldu. Bu yanıtla tatmin olmayan Ertan, kardeşi Soner ve Murat Demir'le Teymur'u bir gecekonduya kapattı. Genç adam, burada tahta ve demir sopalarla dövüldü. İşkenceye dönüşen dayağın ardından Ertan, Teymur'un telefonundan kız kardeşine "Neredesin?" diye mesaj gönderdi.

BARIŞ SAĞLANDI AMA...
Semra'nın söylediği yere giden grup genç kızı yanlarına alıp gecekonduya döndü. Ertan kardeşler ve arkadaşları Demir, Semra ve Teymur'a işkenceye devam etti. Diğer "kurban" Ergün Turan'a (26) da Teymur'un cep telefonundan ulaşan "şehir eşkiyaları", onu da "işkence evi"ne götürdü. Gençler burada 2 gün boyunca alınkonuldu. Ertan ve arkadaşlarının işkencelerini Turan üzerinde yoğunlaştırdıkları bir anda Semra camı kırıp kendini dışarı attı. Ardından da Teymur kaçtı. Teymur ve Turan, karakola giderek, Ertan kardeşlerden şikayetçi oldu. Ancak sonra "hatırlı" kişilerin devreye girmesiyle gençler, şikayetlerini geri aldı. Bu şekilde 8 Temmuz'a kadar gelindi. Teymur, dükkanından çıktığında kendisine işkence yapan Ertan koluna girdi. Ruhsatsız silahını çıkaran Ertan, Teymur'u karnından vurdu. Vücuduna 12 kurşun isabet eden talihsiz genç olay yerinde öldü. Ertan kayıplara karıştı.

Haberin Devamı