Gazete Vatan Logo

Onbinlerin umut kuyruğu

Karaman’da İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ‘Toplum Yararına Program’ kapsamında, 26 kamu kurumunda 6 ay süre ile çalıştırılmak üzere 900 kişinin alınacağı iş için, 1 saatte 850 kişi başvurdu.

Onbinlerin  umut  kuyruğu

Karaman’da İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ‘Toplum Yararına Program’ kapsamında, 26 kamu kurumunda 6 ay süre ile çalıştırılmak üzere 900 kişinin alınacağı iş için, 1 saatte 850 kişi başvurdu. İlana başvuranlardan Şükriye Baydoğan (50) ise “Şimdiye kadar bir işe yerleşemedim. Bugün burası yine çok kalabalık ama Allah’tan ümit kesilmez. Bakarsınız şansıma buradan bir iş çıkar” dedi. 2 çocuk annesi Esma Dimli ise “İşe ihtiyacım var. Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’dan iş istiyorum. Park bahçe gibi yerlerden iş istiyorum, çapa yapmak istiyorum. Rahatsızlığımdan dolayı kapalı alanlarda ve fabrikalarda çalışamıyorum Buranın kalabalık olması önemli değil. Allah’tan umudumuzu kesmiyoruz” dedi.

Binlerce kişi kuyrukta

Diyarbakır’da da, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 6 ay süreyle Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında işe alınacak 4 bin kişi için, 5 saatte 5 kin kişi başvurdu. Kurum önünde uzun kuyruklar oluşurken, başvuru süresinin cuma günü sona ereceği belirtildi. Kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce kişi, saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Başvuru süresinin cuma günü sona ereceği belirtildi. Yetkililer, ilk 5 saatte, saat 13’e kadar, yaklaşık 5 kişinin başvurduğunu, bu sayının hafta sonuna kadar 30 bini aşmasını beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı