Gazete Vatan Logo

Ön seçimden sonra sıra Kılıçdaroğlu listesinde

CHP’de ön seçimden sonra sıra Kılıçdaroğlu’nun aday listesine geldi. Mehmet Bekaroğlu, Enis Berberoğlu, Selin Sayek Böke ve Murat Özçelik’in yerleri garant

Parti Meclisi (PM) kararıyla 55 seçim bölgesinde 362 adayını belirleyen CHP, 37’si kontenjan olmak üzere kalan 188 adayını ise Pazartesi akşamı netleştirecek.

En az 55 vekil

CHP 29 Mart’ta, 41 il, 45 seçim bölgesinde hakim denetiminde ön seçim gerçekleştirdi. 362 adayını belirleyen CHP’de, kalan adaylar ise Pazartesi günü saat 20.00’de toplanacak Parti Meclisi’nde oylanacak. 10 seçim bölgesinde örgüt denetiminde eğilim yoklaması yapan CHP’de, sadece 37 kontenjan uygulanacak. Adayların merkez yoklamasıyla belirleneceği 31 kent ve 54 seçim çevresinde kullanılacak 37 kontenjan dahil toplam 187 aday kesinleştirilecek. Merkez yoklaması yapılan yerlerdeki 18 ismin TBMM’ye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda Kılıçdaroğlu’nun belirlenmesinde söz sahibi olacağı vekil sayısı 55’e çıkıyor.

Üç ildeki kontenjanlar

İstanbul birinci bölgede 1,3,5,7 ve 9’uncu sıralar, ikinci bölgede 1,3,5 ve 7’inci sıralar, üçüncü bölgede 1,3,5,7 ve 9’uncu sıralar, Ankara’da birinci bölgede 1,3,5 ve 7’inci sıralar, ikinci bölgede 1 ve 3’üncü sıralar, İzmir’de ise birinci ve ikinci bölgelerde 1,3 ve 5’inci sıralar merkez adaylarına ayrıldı. İstanbul, İzmir ve Ankara’da ilk sıralar kadın adaylara ayrılacak.

Haberin Devamı

Kadınlar artacak

CHP’de 45 seçim bölgesinde yapılan ön seçimde, kadın aday adayları da önemli başarı gösterdi. Bazı kentlerde liste başı olan kadın aday adaylarından 48’i sıralamaya girdi. Bu adaylardan yaklaşık 25’i seçilebilecek sıralardan.

Bursa’da Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde akademisyen olan Lale Karabıyık, Denizli’de Melike Basmacı, Adana’da avukat Elif Doğan Türkmen, Afyonkarahisar’da avukat Burcu Kayıkçı, CHP’nin liste başı olan kadın adaylarından.

Sekiz isim kesin listede

17 kişilik MYK’de kurulun 4 yeni ismi, Mehmet Bekaroğlu, Enis Berberoğlu, Selin Sayek Böke ve Murat Özçelik ile Genel Sekreter Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Bülent Tezcan ve Faik Öztrak’ın yerlerinin garanti olduğu yorumları yapılıyor. Bekaroğlu İstanbul 1. bölge için kontenjan adaylığına başvurmuştu. Genel Sekreter Gürsel Tekin İstanbul 1. bölgeden, Sezgin Tanrıkulu İstanbul 2. bölgeden, Murat Özçelik, Tekin Bingöl, Seyhan Erdoğdu, Sencer Ayata Ankara’dan aday adayı oldu. Faik Öztrak Tekirdağ’dan kontenjan adaylığı istedi.

Haberin Devamı