Gazete Vatan Logo

On Numara çekilişi açıklandı mı? - İşte MPİ 24 Nisan 2017

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen On Numara oyununun bu hafta 768. çekilişi yapıldı. Geçen hafta 10 bilen 1 kişi tam 291 bin 156 lira 35 kuruşluk büyük ikramiyenin sahibi olmuştu. On Numara'da bu hafta sonuçları ise şu şekilde oldu...

On Numara çekilişi açıklandı mı? - İşte MPİ 24 Nisan 2017

On Numara çekilişi sonuçları açıklandı. Merakla beklenen MPİ tarafından gerçekleştirilen On Numara çekilişi sonuçlarında kazandıran numaralar belli oldu.

ON NUMARA ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

On Numara’da Geçen Hafta Dağıtılan İkramiyeler

Geçen hafta büyük ikramiye dışında, 9 bilen 86 kişi 2 bin 257 lira 80 kuruş almaya hak kazandı. 8 bilen bin 402 kişi 138 lira 45 kuruş, 7 bilen 14 bin 870 kişi 25 lira 5 kuruş, 6 bilen, 92 bin 789 kişi 4 lira 15 kuruşluk ikramiye kazanırken hiçbir numarayı doğru tahmin edemeyen 157 bin 511 kişi de 3 lira 20 kuruş ikramiye alacak.

Çekiliş sonucunda dağıtılan toplam ikramiye tutarı, 1 milyon 941 lira 37 lira 10 kuruştur. Çekilişten elde edilen hasılattan kamuya 773 bin 731 lira 37 kuruş KDV aktarıldı. Şans Oyunları Vergisi olarak da 431 bin 341 lira 56 kuruş aktarım yapıldı.

On Numara Nasıl Oynanır?

On Numara oyunu kuponlarının üstündeki kolonlarda 1’den 80’e kadar sayılar yer almaktadır. Bu sayılardan 10 tanesi seçilir. Çekilişle 22 sayı belirlenir. Çekiliş sonucunda da 10, 9, 8, 7 ve 6 sayıyı doğru tahmin edenler ikramiye almaya hak kazanır.

Haberin Devamı

Her bir kolonda on adet sayı işaretlenmesi gereklidir. Oyun için istenilen sayıda kolon doldurulabilir. Kupon üzerinde çoklu çekiliş işaretlenerek oynanmış olan numaralar 2,3 ya da 4 çekiliş için de oynanabilmektedir.

On Numara İkramiyeleri Nereden Alınır?

On Numara çekilişleri her hafta Pazartesi günleri çekilmektedir. On Numara çekilişleri sonucunda ikramiye kazananlardan;

10 bilenler ise ikramiyelerini Genel Müdürlük’ten

8 ve 9 bilenler ikramiyelerini bayilerden ve Milli Piyango İdaresi Şubelerinden,

6 ve 7 bilenler ikramiyelerini bayilerden,

Hiçbir numarayı doğru tahmin edemeyenler ikramiyelerini bayilerden alabilir.

On Numara İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

On Numara oyununa 18 yaşından küçük olanlar katılamazlar. Oynayıp ikramiye kazanmış olsa bile ikramiye alma hakkı bulunmamaktadır. Çekiliş için biletler Milli Piyango İdaresi’nin yetkili bayilerinden alınmalıdır. Yetkisi olmayan kişilerden alınacak olan on numara biletleri için ikramiye ödemesi yapılmamaktadır.

Haberin Devamı

Alınan biletlerin arka yüzüne ad ve soyad yazılarak imza atılmalıdır. Yapılan bu işlem ikramiye kazanıldığında ispatlamak için kanıt niteliğinde olacaktır.

On Numara çekilişi sonucunda dağıtımı yapılacak olan ikramiyenin miktarı, o hafta elde edilen hasılattan belirlenir. Çekilen numaraları bir grupta bilen olmazsa, bu grup için ayrılmış olan ikramiye bir üst gruba ait olan ikramiyeye dahil edilir. Ancak çekilişin yapıldığı hafta 10 bilen çıkmazsa bu grubun ikramiyesi sonraki haftanın 10 rakamı bilenlerine dağıtılmak üzere devredilir.

Çekilişin gerçekleştirildiği tarihten itibaren 1 yıl içerisinde ikramiyenin alınması gereklidir. 1 yıl içinde ibraz edilmemiş olan ikramiyeler zaman aşımına uğrar ve ödemesi yapılmaz.

On Numara oyunu sonucunda elde edilecek olan gelir, Milli Piyango İdaresi tarafından diğer oyunlarda da olduğu gibi kanunlar ile belirlenmiş olan faaliyetler için kaynak olarak aktarılmaktadır. Bunlar; Türkiye’nin Tanıtımı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Olimpiyat Oyunları ve Savunma Sanayi Destekleme Fonu’dur.

Haberin Devamı