Gazete Vatan Logo

On binlerce iPhone kullanıcısının bilgileri tehlikede

On binlerce iPhone kullanıcısının bilgileri tehlikede

Siber güvenlik firması Palo Alto Networks tarafından yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar Apple'ın karşılaştığı en büyük siber saldırı olduğu belirtilen olay kapsamında aralarında ABD, İngiltere, Rusya ve Çin'in de olduğu 18 ülkeden 225 bin iPhone kullanıcısının kullanıcı bilgileri bir virüs sayesinde çalındı.

Palo Alto Networks'ün açıklamasında, 'KeyRaider' isimli virüsün yardımıyla kullanıcıların bilgilerini çalan hacker'ların bu sayede başka cihazlara ücretli uygulamalar yüklediğinin ve binlerce iPhone kullanıcısının bu durumdan maddi zarara uğradığının altı çiziyor.

iPhone ve iPad'lerde kullanılan 3'üncü parti uygulamalar üzerinden yayıldığına inanılan virüsün sebep olduğu hasarın boyutu hakkında henüz kesin bir rakam bulunmazken, Apple konuyla ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı.

Söz konusu hack saldırısından Türkiye'deki kullanıcıların etkilenip etkilenmediği konusunda da bir bilgi bulunmuyor. IPhone veya iPad'inizin bu saldırıdan etkilenip etkilenmediğini öğrenmek için Apple üzerinden yaptığınız harcamalarınızı kontrol edebilir, sizin bilginiz dışında bir satın alma işleminin yapılıp yapılmadığını görebilirsiniz.

Haberin Devamı

200 binin üzerinde Apple kullanıcısını etkileyen hack saldırısından korunmanın şimdilik en iyi yolu, önlem amaçlı şifrenizi değiştirmekten geçiyor.