Flört müesesesinin askerleriyiz

İlk başlarda soğuktum bu flört meselesine. Ulan yapamam ben asla olmaz falan diyordum. Şimdi flörtün kulu köpeği oldum. Tabii o kadar yaşanmışlıklardan, adanmışlıklardan, o çok acaip tecrübelerden sonra böyle olması da normal aslında. Kendim için flörtöz biriyim derdim eskiden beri. Ama yok be alakam yokmuş, neler varmış neler, ben flörtöz falan değilmişim. Flörtistan diye bir cumhuriyet varmış, çok geniş toprakları varmış. Ben daha yeni yeni keşfediyorum orayı.

Zaten son zamanlarda ülke insanında da flört müessesesine doğru bir akış söz konusu. Niye çünkü kimsenin kimseyi anlamak için ne tahammülü, ne de şöyle geniş geniş bir vakti var. Zaten alayımız dijital hayatların içindeyiz. Bin çiftten biri eskisi gibi doğum günlerinde, arkadaş düğünlerinde falan tanışıyor artık. Tüm olaylar dijitalde gelişiyor. Dolayısıyla bu kadar az yaşanmışlığın üzerine Ferhat ile Şirin ilişkileri monte edilemiyor.

Öncelikle flört nedir ne değildir bu konuda bir anlaşalım;

- Flört arkadaşlık müessesesinin bir üst level'ıdır. ÂSevgililik meselesinin bir alt level'ıdır. Bu ikisinin tam ortasındadır. Şöyle bir şeydir;

Haberin Devamı

- Öncelikle flört çok heyecanlı bir şeydir. Bünyeyi zinde tutar, ölü toprağını atar, depresyondan kurtarır.

- Kimileri için sevgililik müessesine giden en nefis yol, kimileri için de geçici hevesler kulübüdür.

- Flört rahat etmek ve ettirmek isteyen, konfor alanım olsun diyenlerin işidir. Beraber olduğu insanı tüm sosyal hayatından koparıp dünyaya küstüren dangalakların işi değildir.

- Çok fazla dert tasa yok. Flört eden taraflar birbirlerinden hep kendileriyle ilgilenilmesini, hep pohpohlanılmayı istemez. Neredesin, kiminlesin, neden bu gece benimle değil de arkadaşlarınla görüşüyorsun gibi kıskançlıklar yapılmaz. O yanındaki kim? denmez, neden onu takip ettin, neden bunu like'ladın gibi daraltıcı, mutsuzluk verici, sinir bozucu şeyler konuşulmaz. Flört müessesesinde huzur vermek, mutlu etmek, sorunları kaşımadan güzel güzel yaşamak vardır. Kimsenin birbirinden alengirli beklentileri olmadığından keyifli zamanlar geçirmek en ön plandadır.

Haberin Devamı

- Flört müessesesi en güzel arkadaşlıklarımızın başladığı yer olabilir bazen. Baktın şahane sohbet var, baktın akıllı zeki, dinlemesini bilen mis gibi bir insan. Gelgelelim baktın ki seni hiç heyecanlandırmıyor, baktın içinde hiçbir duygusal kıpraşma yok. Hoop al sana mis gibi arkadaş. Sağlam dostluklar çıkar.

- Flört etmek istediğiniz insana karşı kartları açık oynamak her zaman işe yarar. Olayın en başında "Gel seninle kahvaltımızı yapalım, anasonumuzu içelim, seyahatlere gidelim, parklarda koşalım, sinemalarda coşalım, gülelim eğlenelim ama birbirimizi beklentiler yumağının maymunu yapıp üzmeyelim" demek sırtına dürüstlüğü dayayan enfes bir ilişkinin başlangıcı olabilir. Yanlış anlaşılmasın flört asla duygusuzca yaşanan bir şey değildir. Hoşlanma mertebesine ulaştığımız kişilerle olursa tadından yenmez.

DİĞER YENİ YAZILAR