Son dakika!

Yok be yok, önemli bi şey yok. Oyunu verdin mi onu soracaktım. Henüz vermediysen üşenme hadi hemen git sandığına ve kullan oyunu. Benim oyumdan ne olacak deme. Akşam da açarsın televizyonunu, katılımcılarından biri olarak seçim sonuçlarını izlersin için ferah ferah. Şu dünyada yapmayı en sevdiğim şeylerden biri de bu heralde. Sandıklar kapandıktan sonra yavaş yavaş oylar gelmeye başlıyor ya hani, işte o zaman çok atraksiyonlu saatler başlayıveriyor. Hele bir de kalabalık bir güruhla izliyorsan daha da nefis oluyor. Oylar açıklandıkça laf lafı açıyor, tahminler tahminleri kovalıyor. Hararetli tartışmalara giriliyor falan, baya eğlenceli oluyor. Parti merkezlerinden yapılan canlı yayınlar var bir de, onlar genelde çok trajik yayınlar oluyor ama. Aylarca o meydan bu meydan dolaşıp, çalışan uğraşan didinen parti mensuplarının hüsranını kahrını izliyorsun. Onca emek, onca çaba gelen kötü sonuçla bir anda boşa gidiyor. Gerçi ülkemiz son iki senedir tam bir seçim ülkesi oluverdi. Son iki yılda bugünkü seçimle beraber 4’ncü kez sandığa gittik. Yani kaybedenlerin karalar bağlaması çok uzun sürmüyor. Bir seçim bir seçim daha derken, hep yeni bir umut oluyor teşkilatlarda. Tabii artık sonuçlar çok hızlı bir şekilde açıklanıyor. Eskiden iki gün sürerdi net sonuçları almak. Şimdi seçim gecesi yeni güne girmeden kutlamalar başlıyor, kazananlar balkon konuşmalarını yapıyor. Yani yarın sabah yeni gündemlerin, yeni son dakikaların, yeni bin tane gelişmenin başlayacağı bir gün olacak muhtemelen.

Haberin Devamı

Seçim sonuçları ne olursa olsun ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun diyelim ve lütfen artık kardeşçe yaşayalım, sevelim sayalım, tahammül edelim, kıymayalım birbirimize. Hepimize yetecek kadar gökyüzü var bu ülkede...

O DEĞİL DE...

- Hani artistliğine uçak bileti fotosu paylaşıyor ya sanal mecralarda bazılarımız, he işte ordaki barcod okutularak tüm kimlik bilginiz elde edilebiliyor. O yüzden fazla şaapmayın bence.

- Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna John Snow kürküyle giderek yine tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başardı Bülent Ersoy. Nasıl konuşturacağını o kadar iyi biliyor ki kendinden.

Haberin Devamı

- Taksici mutlu etmek sevgiliyi mutlu etmekten daha zor valla. Uzun mesafe olsun ama trafik olmasın gibi, hep bozuk paran olmak zorundaymış gibi istekleri var. Yağmur yağınca falan zaten bir naz, bir kapris sorma gitsin. Hep tatminsizler. Hep kırılganlar. Hep hassaslar. Hep tripliler.

- Saat kaç, niye şu saat dilimindeyiz şu bu diyorsun falan da eğer evde bir tane bile analog saat bırakmamışsan o da senin ayıbın dostum. Biraz vefa çok rica edeceğim. Eğer olsaydı sana söyleyecekti saati. Her yeri digital yapmışın. Analog saat candır can.

- O özellik şahane bu özellik harika falan diyorlar da bence akıllı telefonların en müthiş özelliği birinin telefonunu karıştırman bitince ekran ışığını manuel olarak kapatabilmek. Eskiden bekle bekle sönmezdi o ışık. İlişkilere büyük hizmet, teşekkürler teknoloji.

- Şakayla falan ben dahil hepimiz takılıyoruz cadılar bayramını partiler düzenleyip kutlayanlara ama bu partiler sadece eğlence amaçlı yapılıyor sonuçta. Hani bir bahane aslında eğlenmek için. Bunu böyle görmek ve insanlara ciddi ciddi yüklenmemek gerek bence. 3 günlük dünya zaten, varsın eğlensin ahâli.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR