Geleceğin gözde meslekleri

Hazır şu aralar üniversiteye giriş sınavının sonuçlarıyla alakadar heyecanlı günler yaşanırken, yurdum gençlerine geleceğin gözde mesleklerinden bir demet sunmak istedim;

- "Ekmek yeme, sebze ye" cümlesi sayesinde en kral semtte residans alma diyetisyenciliği.

- Merkür her kımıldadığında o kanal bu kanal dolaşıp "retro metro, şunu yapın, bunu yapın" demeciliği.

- Bir miktar ücret mukabili Rumelihisarı'yla Bebek arası biriyle beraber sağlıklı yaşam yürümeciliği.

- Sahte tıklanmalar yaptırıp "son klibim 10 trilyon kere izlendi" deme yaygaracılığı.

- Tek yaptığı "O bluzun altına bu etek olmamış" demekten ibaret olan moda ikonculuğu.

- Kelime dağarcığı "X takım şampiyon olmazsa eşek gibi anırırım" kadar olan bir tuhaf spor yorumculuğu.

- Gücün, güçlünün kulu kölesi olan, kudretliye anında yanlayan köşe yazarcılığı.

- "Sezon kısa abi" klişesini bahane edip ayrılırken donunu da bıraktığın haşırt şezlongculuğu, gacırt plajcılığı.

- "Senin yaptığın gider, benim hoşuma gider" gibi, "Yokuşta sollama beni, rampada ezerim seni" benzeri kamyon arkası yazılarıyla konuşan survivor yarışmacılığı.

Haberin Devamı

Sanal dünya gıcıkları
- 7/24 siyaset kastıranlar, kastırmayanlara da "neden siyaset yazmıyorsun!" diye hesap soranlar! Linç etmek için aportta bekleyenler.
- 7/24 aşk acısı çekenler, klavyeleriyle kollarını jiletleyenler. Ayakkabı çekeceğinden bile aşklı meşkli zorlama özlü sözler yaratanlar. "Aşk bir tirbüşon gibidir eğer döndürmezsen hayatın mantar olur"
- Takip edeni takip ederimciler. Bunların sevimli takip, yanar dönerli takip, çatır çutur takip, kütür kütür takip, el ele takip, göz göze takip, hoppala takip, yandan yandan takip gibi malın bayrak taşıyan versiyonları da mevcuttur ve takipçi sayılarını artırmak için canını verme potansiyelindeki bu hashtagci arkadaşlara yataklı tedavi şarttır.
- "Twitter'ı amacına göre kullanalım" cılar. "Twitter'ın amacı ne ki arkadaşım! söyle biz de bilelim" diye yakasından tutup silkeleyesin gelir bunları. Ulan eğleniyoruz, goygoy yapıyoruz işte burada, neyin beklentisindesin!
- Gerekli gereksiz sürekli küfür edenler. Yahu yerinde ve zamanında olunca şirin de olabiliyor bazen ama ne o öyle her twette ana baba bacı gardaş dümdüz gitmeler.
- En küçük eleştiride "seni mahkemeye vereceğim" diye yaygara koparanlar. Blokla gitsin kardeşim işin gücün başka sıkıntın mı yok. Eleştiriye açık değilsen kapat hesabını gir facebook'ta tarla sür.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR