Hangi lider, hangi sevgili modeli

Bu hafta bol bol ana haber bülteni izledim ve trip yöntemiyle yönetilen bir ülkede yaşadığımıza kanaat getirdim. Siyasilerin birbirlerine "Cnm sn meşglsn gliba, nyse ya siz krun koalisynu yaanii" şeklinde yaklaştığı başka bir ülke daha yoktur heralde. Yahu altı üstü bir koalisyon kurup ülke menfaatine bir kaç sene çalışacaksınız, ne bu sevgili tripleri böyle. Haberleri her açtığımda yeni kapris, yeni naz, yeni sitem. Adeta aşk yaşıyorlar.

- Eğer onunla görüşüyorsan benimle görüşme!

- Onunla neden görüştün?

- Daha bir ay önce görüşmedik mi şimdi neden istemiyorsun beni?

- Oo hayırlı olsun yeni partnerin?

- Ooo bensiz eğlenmelere gidiliyor?

- Bunlar var ya beraber takılıyorlar.

- Neyse tamam ya siz kurun koalisyonu, ben kimim ki zaten!

- Ne oldu, ne düşünüyorsun?

- Çok değiştin, daha önce hiç böyle değildin.

- O koalisyonu kurun bak ben neler yapıyorum size!

Ve daha bir sürü bir sürü trip. Ana haber bültenleri baştan sona bunlarla dolu. Peki bu koalisyon ortamında hangi lider hangi sevgili modeli gibi davranıyor? Bence şöyle:

Haberin Devamı

- Ahmet Davutoğlu: "Ben hep doğruyu yapıyorum, o hep yanlış yapıyor" diyen, "ben elimden gelen her şeyi yapıyorum bu ilişki için, ama o hiçbir şey yapmıyor" diyen sevgili modeline birebir uyan bir politika izlemekte kendileri. Sürekli bir "ben demiştim" yakınmasıyla kendini çevresine haklı göstermeye çalışan, "o arkadaşlarının da Allah belasını versin, hepiniz birsiniz ben tekim! bütün dünya bana karşı" tripleriyle kendini hayata karşı motive eden bir duruşa sahip. Bu ilişkide hep en doğru taraf kendisi, hep her şeyi o biliyor, bu ilişkiyi yürütmek için elini taşın altına hep o koymuş. Güya hep o arıyor, o soruyor, vatzaptan hep o kalp yolluyor, görüşelim diye hep o ısrar ediyor. Sorsan "ben evlilik için her fedakarlığı yaptım ama sevgilimin ailesi beni istemedi" der.

- Kemal Kılıçdaroğlu: Bu aralar tam bir severek ayrılan eski sevgili modeli gibi davranmakta Kemal bey. Sert çıkışları olmayan, ayrıldıysa vardır bi bildiği diyen, olmadıysa olmamasının da bir nedeni vardır diyen, geri dönmeyi isteyen, Ayrılsak da görüşelim arada bir, canın sıkılırsa ara beni, boşver ben de çok üzüldüm ama ne yapacaksın kader işte diyen, hayatında biri olursa da arkadaş kalırız diyen, özel günlerde eski sevgilisinin ailesini arayıp soran, görüşmeye devam eden, en büyük tribi "peki" olan vefalı cefalı ama kendine yazık eden bir eski sevgili gibi. Böyleleri hep takdir edilir ama "ah yazık ya" denip geçilir malesef.

Haberin Devamı

- Devlet Bahçeli: Sevgilisi yanında değilken hakkında ileri geri konuşan, ama onunlayken süt dökmüş kediye dönen bir sevgili modeli gibi görüyorum son günlerde kendisini. Trip atmadan geçen günü yok. Sabah bir uyanıyorsun vatzapta 5000 bildirim.

Niye geç uyudun? Dün gece kimleydin? Onunla niye görüştün? Ortamda o varsa ben yokum! Aferin aferin sen onu koru bana zaten, onu savun bana! Bensiz dışarı çıkamazsın! O seni niye aradı? Onu neden Twitter'da takip ediyorsun? Neyse ya Allah mesut etsin sizi ben aradan çekiliyorum! gibi sayfalarca trip atabilecek bir koalisyon siyaseti izliyor kendisi. Halk arasında "arıza çıkartan sevgili" modeli dediğimiz, sevildi mi çok sevilen, ama bir süre sonra bu davranışları yüzünden hayattan bezdiren, kaçmak kurtulmak istenen o sevgili modeli tam olarak uymakta kendisine.

Haberin Devamı

- Selahattin Demirtaş: Uzaktan uzaktan seven, körü körüne aşık olmayan, kimse için deliler gibi yanıp tutuşmayan, mantık evliliği peşinde, çoğunlukla yalnız takılan; "Olursa iyi biriyle olsun, olmazsa da canımız saolsun, illa sevgili şart değil, yalnızlık da güzel bir şey." gibi cümlelerle ortamlarda sükse yapan biri tavrı takınmakta kendileri. Bu modeller aşk meşk işlerini umursamaz gibi görünseler de bir sevgilileri olduğunda dünyanın en mutlu olurlar. Sevgiliyle sert kavgalar yaşamazlar. Sokacakları lafları şakayla karışık sohbet arasına serpiştirirler ruhunuz duymaz. Fütursuzca biriyle beraber olmak onlara göre değildir. İlişki başlamadan ilişkinin gideceği yeri bilmek isterler. İlişki esnasında da sürekli "bu ilişki nereye gidiyor" diye sorgulayıp dururlar.

Haberin Devamı

Ama en çok da çiftin yanında gezen 3'ncü kişi gibi olmayı seçip "Allah bozmasın, çok yakışıyorsunuz birbirinize" demeyi severler.

DİĞER YENİ YAZILAR