Kahvaltı hakkında 5 mühim tespit

1- Kahvaltı hızlı servis edilmesi gereken bir öğündür. Kahvaltı yapmaya gelen insanların tahammül eşikleri düşüktür. Kahvaltıyı yavaş servis eden müesseseler başarısız olmaya mahkumdurlar.

2- İlk buluşmada “Kahvaltı yapalım” diyen insanlar “akşam yemeği yiyelim” diyen insanlara göre daha bir sevgili olunası, daha bir evlenilesi insanlardır. Kahvaltı insanların en kendileri oldukları öğündür. Yeni uyanılmıştır, afyonlar patlamamıştır ve rol yapmak zordur.

3-Yatakta kahvaltı hiç de öyle romantik bir şey değildir. Çarşafa ekmek kırıntısı dökmeler, yatak odasındaki o keskin yumurta kokusu, yorganın izerindeki zeytin çekirdeği falan. Yıllarca gözümüzü boyadılar, hep Hollywood’un işleri bunlar.

4- Bizden önce uyanıp kahvaltı hazırlayan insana mutlu bir gün yaşatmak boynumuzun borcudur. Kahvaltı sonrası onu istediği yere götürmek gibi, beğendiği bir şeyi almak gibi, istediği bir şeyi yapmak gibi jestlerle “odun” olmadığımızı ona ispat etmeliyizdir.

5- Sevgiliyle kahvaltı esnasında ilişkinin gidişatı hakkında konuşulmamalı, türlü şikayetler dillendirilmemeli, mümkünse iyi şeylerden bahsedilmeli, hatta susulmalıdır. Kahvaltı sırasındaki küçük bir gerginlik bütün gününüzü kepaze edebilir ve sonu ayrılığa kadar varacak ekşınlı saatler yaşamanıza neden olabilir. O yüzden susun ve onun gözlerine sevgiyle bakıp ekmeğinizi menemeninize banın.

Haberin Devamı

HAFTANIN “YUH OLSUN” DEDİRTENLERİ

- Bir cenazeyi podyuma dönüştürüp ilgi çekmeye çalışan Bülent Ersoy

- ”Atatürk yaşasaydı ev ev dolaşıp X partiye oy isterdi” gibi ve benzeri tweetlerle saçmalamanın ansiklopedisini yazan Tuğçe Kazaz.

- Televizyonda karşılarına aldıkları politikacıyı yağlama yıkamadan geçiren bazı tiyniyetsiz gazeteciler.

- Beşiktaş taraftarına yakınlığıyla çok sevdiğimiz teknik direktörümüz Slaven Bilic’in bizi şampiyonluktan eden sistemi ve oyuncu tercihleri.

- Kaybettiği kedisinin ardından ağlama videosu çekip acısını şova dönüştürme peşine düşen Ömür Gedik.

BU TAKLİTLERİ NEFİS YAPIYORUZ

- Fena halde aşık insan taklidi.

- Mesaja geri dönemeyen aşırı meşgul insan taklidi.

Haberin Devamı

- Çok mutlu, ultra gamsız insan taklidi.

- Görmezse yaşayamazmışca özleyen insan taklidi.

- Televizyon izlemeyen insan taklidi.

- Kanka, kanki, kardo, panpa, pampa taklidi.

- Parası için değil karakteri için seven insan taklidi.

DİĞER YENİ YAZILAR