Biraz insan olan eski sevgili şaşırtmaya devam ediyor!

Bu yazıyı “ayrılık da sevdaya dahil” diyen, o en güzel duyguların insanları için yazıyorum sevgili okuyucu. “Valla benim için biten bitmiştir giden de cehennemin dibine gitmiştir, çok da tın, çok da fifi” diyorsan gazeteyi yere bırak ve ekmeğini menemenine banmaya devam et. Biz bu Pazar burada biraz etik, biraz duygusal takılacağız müsaade edersen eğer. Ayrılık sonrasının yazılı olmayan kurallarını deşeceğiz.

Ama tabii ilişki var ilişki var. İki günlük aşna fişneyle 2 senelik ilişkiyi kıyaslayabilir miyiz? Kıyaslayamayız. Oysa ikisine de ilişki deniyor evrende. Ne kadar beraber oldun, nasıl ayrıldın bunlar önemli şeyler. Nasıl ayrıldın kısmını baz alırsak yanarız, bütün gazeteyi bana ayırmaları lazım. Milyar tane farklı insanın, milyar tane farklı insanla, milyar tip ilişkisinin, trilyon tane ayrılık nedeni. Yaz yaz bitmez. O yüzden ben kimsenin yatakta, sokakta, telefonda, başkasıyla basılmadığını farzedip, akça pakça ayrılık nedenleri olduğunu düşünüp, süre meselesini ana kriter yaparaktan ayrılık sonrası anayasasını şu şekilde dallandırıp budaklandırayım dedim;

Haberin Devamı

1 gün - 1 hafta arası

1 ila 1 hafta arası süren ilişkilerde, “pardon ilişki demişim” diyesim geldi. Neyse işte böyle şeylerde ayrılık sonrası pek özenli olmaya gerek yok. Biter bitmez hemen yeni bir sevgili kovalanmaya başlanabilir. Zaten bu tarz ayrılıklara ayrılık demeye de gerek yok bence. İki tarafta ne olduğunu anlamadığından bitirme sonrası böyle şekile şukula jeste, adamlığa falan gerek yok. Eğer mallık yapıp bu sürede instagrama beraber fotoğrafını falan koyduysan o fotoğrafı hemen sil, takipten çıkar ve engelle, Twitter’da da takibi bırak ve engelle, Facebook’ta mal gibi ilişki durumuna var yazdıysan hemen değiştir arkadaşlıktan çıkar ve engelle, hediye aldıysan geri iste, telefonunu sil, hayatından hemen çıkar. Yani bütün çirkeflikleri yapabilirsin kısacası. Adını sorsam hatırlamayacaksın nerdeyse be, ne şirinliği? boşversene. Demet Akalın ablamızın da dediği gibi umalım ki bu geçici hevesinin tadını çıkarmışsındır.

Haberin Devamı

1 hafta - 1 ay arası

Tam havaya girerken ayrılık olmuş, böyle kalakalınmış, yazık. Oysa 1 hafta eşiği atlatılmış küçük küçük seni seviyorum lafları edilmeye başlanmıştı. Bünyelere “Oha çok mutluyum” düşüncesi telkin ediliyor, buluşmalara uça uça gidiliyor, onun whatsapp mesajlarına saniyenin binde birinde dönülüyordu. Derken bir anda bitti ve dımdızlak kalındı. Eğer yüz kızartıcı bir suç yoksa ayrılık sonrası en az bi 3-5 gün falan durup hiçbir şey yapmadan beklemek yakışan hareket olur bence. Yani o 3-5 gün “oh be kurtuldum, dünya varmış“ temalı şeyler yazmasan Twitter’a ölür müsün? Evet tamam cıvırların olduğu çok meşhur bir gece kulübünde check-in yapıp “Nişantaşı merkez, çok seksi herkes” diye bir şey yazmış olabilir o, ama sen yapma. Stalklamayı da kes yavaş yavaş. Telefonundan fotoğraflarınızı da silebilirsin. Ama yeni macera için de 3-5 gün sonra kudurmaya başlayabilirsin bence. Mahsuru yok.

DİĞER YENİ YAZILAR