Gazete Vatan Logo
Magazin Ömür Gedik Kuyu'yu sahiplendi

Ömür Gedik Kuyu'yu sahiplendi

'Kuyu' adlı köpeği ünlü sanatçı Ömür Gedik sahiplendi.

Ömür Gedik Kuyu'yu sahiplendi

Beykoz'da düştüğü kuyudan 11 gün sonra kurtarılarak Türkiye gündemine oturan 'Kuyu' adlı köpeği ünlü sanatçı Ömür Gedik sahiplendi. Kuyu artık emin ellerde.

Beykoz'da düştüğü kuyudan 11 gün sonra kurtarılarak Türkiye gündeminde önemli bir yer edinen 'Kuyu' adlı köpek, 'Parvoviral Enterit' isimli ölümcül hastalığı da yendi. 'Kuyu', sanatçı ve hayvan hakları savunucusu Ömür Gedik tarafından sahiplenildi.

11 GÜN YAŞAM MÜCADELESİ VERMİŞTİ

İstanbul'da Beykoz'un Dereseki köyünde sondaj kuyusuna düşen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), İstanbul İtfaiyesi ve birçok kurum ile kuruluşun destek verdiği 11 günlük çalışma sonucu 15 Şubat günü kurtarılan 'Kuyu' adlı köpek, Fatih'te bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayvan Hastanesinde kontrolden geçirilip gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra Beykoz İtfaiyesine teslim edilmişti. 11 günlük kuyu esaretinin ardından kurtarılması özellikle hayvanseverleri sevince boğan yavru köpek, Türkiye gündeminde de önemli bir yer tutmuştu.

Haberin Devamı

ÖLÜMCÜL HASTALIĞI ATLATTI

1 gün kaldığı dar ve derin kuyuda zor şartlarda yaşayan Kuyu'ya yapılan testlerin sonucunda tıbbi ismi 'Parvoviral Enterit' olan ve ölümcül olabilen kanamalı ishal teşhisi konulmuştu.

ÖMÜR GEDİK KUYU'YU SAHİPLENDİ

Veteriner Hizmetleri Genel Müdürü Nuri Coşkun, Ömür Gedik'e "Kuyu'nun kime verileceği konusunda soru işaretleri vardı kafamızda. Biz HAÇİKO'yu geçmişten bu yana bildiğimiz, beraber çalışmalar yaptığımız dernek olarak görüp özellikle Ömür Hanım'ın da duyarlılığını bildiğimiz için böyle bir teklifte bulunduk kendilerine. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. Severek kabul ettiler. Bundan sonra ben sağlıklı bir yaşam diliyorum Kuyu'muza. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz, geçmişten bu tarafa verdikleri destekler için" dedi.