Gazete Vatan Logo

Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

Savcılık dosyasına giren görüntülere göre, Silopi’de görevli FETÖ’cü Tuğgeneral Semih Terzi, saat 02.16 sularında helikopterle Özel Kuvvetler Komutanlığı’na geldi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın “Evladım oranın namusu sensin, makamı teslim etme” dediği Astsubay Halisdemir, silahını alarak helikopterden inen cuntacıların arasına karıştı. (Görüntü: 02.27:39- Üsteğmen Mihrali Atmaca, Halisdemir’e iki el ateş ediyor)

Karargâh binasına yaklaşan Terzi’yi içeriden çıkan bir subay karşıladı. Tam bu sırada Halisdemir, silahını çekerek Terzi’ye 3 el ateş etti. (Görüntü: 02.16:42 Astsubay Ömer Halisdemir Semih Terzi’yi vuruyor.)

Terzi, yere yığılırken, Halisdemir karargah binasının yanında bulunan ağaçlık alana doğru koştu. (Görüntü: Halisdemir’in arkasından 15 el ateş ediliyor. 02.16:45-49)

Terzi’nin yanında bulunan cuntacılar, Halisdemir’in arkasından ateş açtı. (Görüntü: Halisdemir komutanlık girişi önüne getiriliyor.02.21:00)

Halisdemir’e ilk etapta 15 el ateş edildiği tespit edildi. (Görüntü: Yerde yatan astsubayın nabzı kontrol ediliyor.02.27:30 )

Haberin Devamı

İlk kurşunu, Binbaşı Fatih Şahin’in sıktığı anlaşıldı. (Görüntü:Ambulans karargâh önünden ayrılıyor.02.28:50)

Şahin’in 12 el ateş ettiği belirlendi. (Fotoğraftaki: Fatih Şahin)

Diğer 3 atışı yapanın kimliği henüz tespit edilemedi. Halisdemir’in vurduğu Terzi, cuntacılar tarafından karargâh binasına taşındı.

Ağır yaralı olan Halisdemir de ağaçlık alandan karargâh binası önüne getirildi.

ÖKK’da bulunan ambulans olay yerine getirildi. Cuntacıların talimatı üzerine Halisdemir’e hiçbir müdahalede bulunulmadı. Cuntacılar, Halisdemir’in nabzını kontrol etti, halen yaşadığı anlaşıldı.

Yerde yatan Halisdemir’e 10 dakika sonra tekrar ateş edildi. Bu son atışı yapanın Üsteğmen Mihrali Atmaca olduğu belirlendi.

Yaklaşık 30 dakika kadar karargâh binasında kalan Terzi, daha sonra 6 cuntacı tarafından çarşaf içinde helikoptere taşındı, GATA’ya götürüldü.

Cuntacılar, Ömer Halisdemir’in naaşını ise karargâh binası önünde bıraktı. Fatih Şahin de GATA’ya gitti. GATA’da yakalanan Şahin, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

‘ETKİSİZ HALE GETİRİN’

HABERTÜRK, Üsteğmen Mihrali Atmaca’nın ifadesine de ulaştı.

Terzi ve Fatih Şahin’in aralarında bulunduğu toplam 27 kişinin Diyarbakır’dan uçakla Etimesgut Havalimanı’na geldiklerini belirten Atmaca olay anında yaşananları şöyle anlattı:

“Terzi’nin korunması için 14 kişilik bir tim belirlendi. Helikopterle Özel Kuvvetler Komutanlığı kışlasına iniş yaptık. Semih Terzi ile birlikte karargâh binasına doğru yürümeye başladık. Ben Terzi’nin önündeydim."

"Karargâh binasına kısa bir mesafe kala birkaç el silah sesi duydum ve hemen karargâh binasının önündeki sütunun arkasına mevzilenerek gözetleme yapmaya başladım. Terzi’nin yerde yattığını gördüm. Fatih Binbaşı ‘Ateş baskısı oluşturun’ diye talimat vererek ateş etmeye başladı. Bunun birliğe yönelik saldırı olduğunu düşündüm."

"10-15 metre ileride kim olduğunu bilmediğim bir kişinin başında iki kişi bekler vaziyette yerde yattığını gördüm. Bu kişinin daha sonradan Ömer Halisdemir olduğunu öğrendim. Bu sırada, Şahin’in yerde yatan şahsın başında duran kişilere ‘Ne yapıyorsunuz, etkisiz hale getirin’ dediğini duydum, o esnada birden çok defalar silah sesleri duydum."

Haberin Devamı

"Ben de verilen talimat üzerine tabancamı çıkartarak hedef gözetmeden dönerek iki el ateş ettim, atışların isabet edip etmediği noktasında emin değilim. Bu atışı da Şahin’in talimatına binaen yaptım ve ben halen birliğe bir saldırı olduğunu düşünerek savunma reaksiyonu ile bu eylemi gerçekleştirdim."

"Bu sırada kime inanacağımı bilmiyordum.” Atmaca, darbeci unsurlara karşı karargâhı korumak amacı ile Ankara’ya geldiklerini, Terzi’yi vuran kişinin de bu darbeci unsurlardan olduğunu düşündüklerini belirterek “Gerçeği öğrenince Zekai Paşa’nın talimatlarını uygulamaya koyduk” dedi.