Gazete Vatan Logo

Ölümüne Mars yolculuğu

Mars yolculuğunda 100 binden fazla kişi ölmeye gönüllü.

Ölümüne Mars yolculuğu

Mars yolculuğu yapmak ister miydiniz? Siz ister miydiniz bilemiyoruz ama "Mars One" örgütünün, 2023''te Mars''ta kurmayı planladığı kolonide yaşamak için şimdiye kadar 100 binden fazla kişinin başvuruda bulunduğu açıklandı.

Açıklamaya göre nisan ayından bu yana, 100 farklı ülkeden 100 binden fazla astronot adayının projeye katılmak için başvuruda bulundu. Ayrıca bu kişilerin arasında 19 ila 34 yaşlarında 11 Türk vatandaşı da bulunuyor. Eğer sizde başvurmak istiyorsanız başvuru ücreti olarak kişi başına düşen 5 dolarla 73 dolar arasındaki ücreti ödemeniz yeterli.

Seçilmeyi başaran adaylar, dörder kişilik gruplara ayrılacak ve Mars''taki yaşam koşullarına alışmaları için 8 yıllık eğitimden geçirilecek. Adaylar, elektronik araçların tamiri ve tıbbi müdahaleler konusunda da eğitim görecekler.

2023’te gerçekleşmesi beklenen yolculuk için yolcuların imza attığı en önemli koşul ise dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmayı kabul etmesi. Mars''a gitmeyi kabul edenler, bir daha dönmemek üzere Dünya''ya veda edebilirler.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Ölümüne Mars yolculuğu