Gazete Vatan Logo

Ölümünde de bırakmadı

15 yıldır Türkiye'de yaşayan ABD vatandaşı vasiyeti üzerine Antalya'da defnedildi

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan ve eşinden boşanan Clara Jane Lange, 15 yıl önce Türkiye’de yaşayan oğlu İngilizce öğretmeni 56 yaşındaki Robert Yates’in yanına yerleşti. Teksas’ta yaşayan bir imam sayesinde 28 yıl önce Müslümanlığı tercih eden ve Türkiye’ye yerleşen Robert Yates ile yaşamaya başlayan Clara Jane Lange, geçen yıl aralık ayında rahatsızlandı. Doktorların kanser teşhisi koyduğu Clara Jane Lange, önceki gün yaşamını yitirdi. Oğlu Robert Yates’e, "Türkiye’de vefat edersem, burada kalmak istiyorum" diyen kadının vasiyeti yerine getirildi ve oğlu tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Kent Mezarlığı’ndaki Gayrimüslim Mezarlığı’na defnedildi.

ANNEM SONSUZA KADAR BURADA

3 çocuğundan ikisi Hristiyan olan Lange’nin Müslüman oğlu Robert Yates, annesini papaz ve imam eşliğinde defnetmek istedi, ancak Amerika’da yaşayan kardeşleri karşı çıktı. Annesini Hristiyan geleneklerine göre defneden Yates, "Annem 15 yıldır Türkiye’de yaşıyordu. Türkiye’yi çok seviyordu. Hep, ’Türkiye’de vefat edersem, burada kalmak istiyorum’ derdi. Ben de onun isteğini yerine getirdim. Artık sonsuza kadar burada. Bugün ağabeyim ve ablama saygı göstermek için papaz ile tören yaptık. Daha sonra bir imam getirip, kısa bir tören daha yapacağız" dedi.

28 YIL ÖNCE MÜSLÜMAN OLDU

ABD’de öğretmenlik yapan Robert Yates, Müslümanlığı tercih etmesini ve Türkiye’ye gelişini ise şöyle anlattı:

"30 yıl önce İslamiyeti araştırmaya başlamıştım. Teksas’ta çok iyi bir imam vardı. O bana Müslümanlığı öğretti. 28 yıl önce Müslüman oldum. 25 yıl önce Türkiye’ye yerleştim. 6 yıldır da Antalya’da yaşıyorum. Annem de beni çok destekliyordu. Müslümanlığı çok seviyordu, ama Hristiyanlığa çok büyük saygısı vardı."

MANEVİ TORUNU DA CENAZEYE KATILDI

Robert Yates’in manevi oğlu Türk vatandaşı 26 yaşındaki Yunus Canbekli ve ailesi de cenazede hazır bulundu. Yunus Canbekli, "Robert ile 14 yaşında İstanbul’da tanıştık. O günden beri beraber yaşıyoruz. Clara’yı bir anne gibi görüyordum. Üzgünüz, acımız büyük" dedi.

İNCİL’DEN BÖLÜMLER OKUNARAK DEFNEDİLDİ

Clara Jane Lange’nin cenazesi, Antalya İncil Kilisesi Papazı Erkan Fırat ve din görevlisi Ron Albinet’in İncil’den okuduğu bölümler eşliğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Uncalı Kent Mezarlığı’ndaki Gayrimüslim Mezarlığı’na defnedildi. Annesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Robert Yates, cenazede gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı