Gazete Vatan Logo

Ölümsüzlük iksiri!

Volvo’nun lüks SUV’u XC90 yenilendi. Araçta güvenlik ön planda tutuldu. Volvo ‘Kazada hiç kimsenin burnu bile kanamasın’ vizyonuna bir adım daha yaklaştı.

Volvo’nun merakla beklenen lüks SUV modeli XC90’ın yeni yüzü ortaya çıktı. Baştan aşağıya yenilenen XC90, İsveçli markanın 2020 yılına kadar hiç kimsenin trafik kazasında yeni bir Volvo aracın içinde ölmeyeceği ya da yaralanmayacağı yönündeki vizyonuna bir adım daha yaklaştırdı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de dünya lansmanı gerçekleştirilen yeni XC90, tasarımı ve teknolojisinin yanı sıra üst düzey güvenlik donanımıyla dikkat çekiyor. XC90, otomotiv endüstrisindeki en kapsamlı standart güvenlik paketini sunuyor. 3 yıllık bir çalışmanın sonunda ortaya çıkan araç, 11 milyar dolarlık yatırım programının ilk ürünü. İkinci jenerasyon XC90, göze daha çok çarpan yeni logosu, T şeklindeki ‘gök tanrısı Thor’un çekici şeklindeki ön ızgara, LED farlar, 22 inçlik jantlar ve kaslı tasarımıyla öne çıkıyor. İç mekana bakıldığında 12.3 inç büyüklüğünde tablet şeklinde dokunmatik bilgi ekranı, sade orta konsol, 7 adet koltuk, ünlü İngiliz ses ekipmanları markası Bowers&Wilkins’a ait 19 adet hoparlör ile 1400 watt’lık amfi göze çarpan önemli özellikler.

Haberin Devamı

Kafa kafaya çarpışmaya son

XC90 sürücü bir araçla aniden karşı karşıya gelince otomatik fren yapıyor. Volvo’nun tüm otomatik frenleme fonksiyonlarını kapsayan Şehirde Güvenlik Sistemi, yeni XC90’da standart olarak yer alıyor. Sistem hem gündüz hem gece XC90’ın önündeki araçları, bisikletlileri ve yayaları kapsıyor. Arka çarpışma algılayıcısı, takla anında devreye giren hava perdeleri, Şerit Koruma Yardımcısı, Sürücü Uyarı Kontrolü yine güvenlik için düşünülmüş donanımlar arasında.

Yoldan çıkmayı algılıyor

XC90’da ilk olma özelliği taşıyan yoldan çıkma koruma paketi yer alıyor. Araç yoldan çıkma durumunda ne olup bittiğini saptıyor ve ön emniyet kemerleri yolcuların pozisyonlarını sabitlemek için sıkılaşıyor, omurga yaralanmalarını engelliyor.

Lüks SUV’da liderliği hedefliyor

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Greg Maruszewski, yeni XC90’ın ürün gamlarına büyük güç katacağını belirterek, “Yeni XC90’dan önümüzdeki yıl 6 aylık dönemde 200 adet satmayı planlıyoruz. Lüks SUV segmentinde yaklaşık 2 bin araç satılıyor. Hedefimiz yüzde 10 pazar payıyla liderlik” dedi. Volvo’nun yeni XC90’la global hedefleri de büyük. Marka 2020 yılında 800 bin adetlik satışa ulaşmayı istiyor. Volvo 2013’te 427 bin araç satmıştı.

Haberin Devamı

Trafik kazalarında her yıl 1.2 milyon kişi ölüyor

Volvo Cars’ın 2020 yılı vizyonu kaza yapmayacak otomobiller tasarlamak. Kısa vadede hedef 2020’ye kadar kimsenin yeni bir Volvo araçta ölmemesi ya da ciddi şekilde yaralanmaması. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) her yıl trafik kazalarında 1.2 milyon kişinin öldüğünü ve 50 milyondan fazla kişinin yaralandığını tahmin ediyor. Ülkemiz karayolu ağında 2013’te toplam 1 milyon 207 bin trafik kazası meydana geldi. Trafik kazalarında 3 bin 685 kişi hayatını kaybetti.

Yeni XC90, Mayıs 2015’te geliyor

Yeni Volvo XC90, ülkemize 2015’in ikinci çeyreğinde gelecek. Lüks SUV’un fiyatı 305 bin 150 TL’den başlayacak. Yeni XC90 ilk aşamada 225 beygir güç ve 470 Nm tork üreten D5 AWD 2.0 litre dizel motor ve 8 ileri şanzıman satılacak. Momentum donanım seviyesinde; tamamen LED farlar kısa ve uzun aktif farlar, 12.3 inç dijital gösterge paneli, 4 bölgeli elektronik klima, ısıtmalı, elektrikli ve hafızalı sürücü ile yolcu koltuğu, deri döşeme, 7 adet koltuk, elektrikli bagaj kapağı, otomatik fren kapasiteli geliştirilmiş City Safety-Şehirde Güvenlik Sistemi, şerit değiştirme uyarısı ve 19 inç alüminyum jantlar olacak.

Haberin Devamı