Gazete Vatan Logo

Ölümlü kavganın nedeni eski kız arkadaş

Antalya'da tartıştığı kişiler tarafından dövüldükten sonra yığılıp kaldığı yolda üzerinden taksi geçen 28 yaşındaki Mehmet Aydoğdu'nun ölümüyle ilgili 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ölümlü kavganın nedeni eski kız arkadaş

Sanıklardan Erol Meşe'nin nişanlısı Melek C.'nin Aydoğdu'nun eski kız arkadaşı olduğu, tartışmanın bundan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Olay, geçen 9 Kasım günü saat 05.30 sıralarında Kepez ilçesi'nde meydana geldi. Zafer Mahallesi'ndeki parkta tartıştığı kişilerin saldırısına uğrayan Mehmet Aydoğdu, koşarak kaçmaya başladı. Aydoğdu yaklaşık 3 kilometre kadar koştuktan sonra kendisini kovalayan 3 kişiye yakalandı. Aydoğdu aldığı darbeler sonucu fenalaşınca yolun ortasına yığılıp kaldı. Saldırganlar ise otomobille olay yerinden kaçtı. Bu sırada seyir halindeki bir taksi Aydoğdu'nun üzerinden geçti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Aydoğdu'nun yaşamını yitirdiğini belirledi. Taksi şoförü Mustafa Kahya gözaltına alındı.

Görgü tanıklarının, kazadan önce Aydoğdu'nun tartaklandığını bildirmesi üzerine, kaçtıkları kiralık otomobilin plakasından kimlikleri tespit edilen Murat Şimşek, Erol Meşe ile Mesut Bıçak da gözaltına alındı. Taksi şoförü Mustafa Kahya, sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aydoğdu'yu kasten öldürmekle suçlanan Murat Şimşek ile olaya iştirak ettiği öne sürülen Erol Meşe ve Mesut Bıçak ise tutuklandı.

Haberin Devamı

Olayla ilgili Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında tutuklu 3 sanık ile tutuksuz Mustafa Kahya hazır bulundu. Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Murat Şimşek, maktule vurmadığını belirterek tahliyesini talep etti. Sanıklardan Erol Meşe ise "Olay günü dayım Murat Şimşek ile buluştuk. Daha sonra Mesut da bize katıldı. Birlikte dolaşırken bana gizli numaradan telefon geldi. Nişanlım Melek C. ile ilgili bir şeyler sorup beni bir parka çağırdı. Bir süre sonra Melek de beni arayıp bu kişinin kendisini tehdit ettiğini söyledi. Bu kişiyle konuşmak için parka gittiğimde dayımla Mesut'a arabada beklemelerini söyledim. Ancak onlar da peşimden geldi. Maktulle konuşurken bir arbede yaşandı. Sonra Mehmet Aydoğdu kaçmaya başladı. Bir süre sonra ayağı kaldırıma takılıp düştü. Sonra ticari bir taksi gelip çarptı. Biz de korkup kaçtık" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Sanıklardan Mesut Bıçak ise bir barda rakı içerken Erol Meşe'nin bir taksi gönderip kendisini aldırttığını belirterek, şöyle dedi:

"Varsak civarında Erol Meşe ve dayısı Murat Şimşek ile buluştuk. Bir araç kiralamışlar. Arabayla gezerken Erol'a kız arkadaşından telefon geldi. Bir süre sonra da Erol, Mehmet Aydoğdu adlı kişiyle telefonla konuşmaya başladı. Birbirlerine küfür ediyorlardı. Daha sonra telefonu Erol'un dayısı alıp karşıdaki kişiye küfür etmeye başladı. Telefon görüşmesinden sonra Erol, bu kişinin bir parkta olduğunu söyledi. Daha sonra parka gittik. Mehmet Aydoğdu parkta oturuyordu. Erol şahsı görünce 'Siz oturun ben konuşup geleyim' dedi. Ancak peşinden dayısı da gitti. Ben de arkalarından gittim. Konuşurken Murat Şimşek maktule tokat attı. Melek C. ile ilgili aralarında tartışmaya başladılar. Ben maktule kaçmasını söyledim. Bunun üzerine Mehmet Aydoğdu kaçmaya başladı. Bunlar da peşinden gitti. Bir süre sonra yakalayıp dövdüler. Koşarak yanlarına gittim. Ne olduğunu sorunca 'koş arabaya' dediler. Arabaya binip kaçtık."

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.