Gazete Vatan Logo

Olumlu hareketinizi hayırla hatırlarız

TİM Başkanı Gülle, ihracatçıların finansmana erişim sıkıntılarını banka yöneticilerine anlattı. Bankalardan destek isteyen Gülle,”Zor zamanlarda verilen destek unutulmuyor. Her olumlu hamlenizi hayırla hatırlarız” dedi.

Olumlu hareketinizi hayırla hatırlarız

Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu (TİM) ihracatçıların son dönemde yaşadıkları zorluk ve sonucunda ortaya çıkan finansmana erişim zorluklarını anlatmak üzere Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu’nu ağırladı.

TİM olarak temsil ettikleri 71 bin ihracatçının finansal anlamda yaşadığı zorluklara çözümler üretmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden TİM Başkanı İsmail Gülle, bu konuda bankalarla bazı protokoller imzaladıklarını hatırlatarak, “Böyle bir dönemde bankalarımızdan asıl beklediğimiz şey özellikle finansmana erişim konusunda imalat sanayine ve ihracata destek olmaları, ihracata yönelik kredilere ağırlık vererek, firmaları finansal açıdan rahatlatmaları. Bu şekilde firmalarımız daha çok üreterek, yeni pazarlar arayarak ülke ihracatının artmasına katkı sağlayacaklardır” şeklinde konuştu.

Birlikte rekor kıralım

Zor zamanlarda yapılanların da söylenenlerin de unutulmadığını belirten Gülle, “Ülke olarak bu badireyi er ya da geç atlatacağız. İşte o zaman geriye dönüp baktığımızda, ihracatçılarımızın ayakta kalabilmesi, bin bir zorlukla kazandıkları pazarları kaybetmemesi için yapılan her olumlu işi, her hamleyi hayırla hatırlayacağız. Sizler ihracat kredilerine ağırlık verin, rekorlara birlikte imza atalım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yeni çözümler gerekiyor

Türkiye’nin yeni ekonomi modelinde ihracata dayalı büyümenin benimsendiğini hatırlatan İsmail Gülle, yükselen döviz kurlarının ekonomideki tüm aktörleri yeni çözümler üretmeye ve dayanışma içerisinde hareket etmeye yönlendirdiğini söyledi.
Toplantıdaki TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın başkanlığındaki heyette, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Vakıflar Bankası Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, QNB Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, Burgan Bank Genel Müdür Yardımcısı Kerem Sözügüzel yer aldı.

Haberin Devamı