Gazete Vatan Logo
Magazin Ölümlerden ölüm beğen araştırması

Ölümlerden ölüm beğen araştırması

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, 27 Ağustos’ta Beşiktaş’taki 5 yıldızlı bir otelin odasında eski manken Filiz Aker tarafından 4 kurşunla sırtından vurularak öldürüldü. Filiz Aker Şaşmaz’ı öldürdükten sonra da aynı silahla intihar etmişti.

Ölümlerden ölüm  beğen araştırması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili yürüttüğü soruşturmasını 5 ay sonra tamamladı. Savcılık kararında, olayda Aker’i azmettiren veya herhangi bir yardımda bulunulduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Tek failin Aker olması ve onun da hayatına son vermesi nedeniyle dosyaya takipsizlik kararı verildiği belirtildi. Kararda 27 Ağustos 2017 tarihinde Conrad Otel 1130 numaralı oda içerisinde Vatan Şaşmaz’ın sırt bölgesinden aldığı kurşun yarasıyla kapının hemen girişinde yüzüstü ölü vaziyette yatar şekilde, Filiz Aker’in ise yatak üzerinde yatar vaziyette bulunduğu belirtildi. Aker’in sağ elinde eldiven ve tabanca olduğu, sağ ense ve sol eli üzerinde kurşun giriş çıkış izleri bulunduğu anlatıldı. Soruşturmayla ilgili Şaşmaz’ın eşi Yasemin Şaşmaz, Aker’in yeğeni Dora Ercan’ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin ifadesinin alındığı belirtildi.

‘Ölen insanın vücudu neden sertleşir’

Aker’in cep telefonunda yapılan dijital incelemede, cinayetten 2 ay kadar önce internetten “siyanür nedir?, kadavra bağışı nasıl yapılır?, organ nakli hangi hastanelerde yapılıyor?, ölen insanın vücudu neden sertleşir? Ölünce vücut neden ağırlaşıyor? Silah askıları nerede satılıyor?, Korse, silah kılıfı ” gibi bazı bilgileri farklı tarihlerde aradığı tespit edildiği belirtildi. Şaşmaz’ın olay günü sık sık Aker’e mesaj atıp yeri hakkında, “Geliyorum”, “Az kaldı, kapıdayım” şeklinde mesajlar attığı da tespit edildi.

Haberin Devamı