Gazete Vatan Logo

Ölüme el ele gittiler

Lise öğrencisi iki kız el ele tutuşarak 100 metrelik uçurumdan ölüme atladı. Kızlardan birinin sevgilisinden ayrıldığı, diğerinin aşkına karşılık bulamadığı öğrenildi

Ölüme el ele gittiler

Muğla’daki çeşitli liselerde eğitim gören 4’ü kız, 1’i erkek toplam 5 öğrenci manzara izlemek için Masa Dağı’na çıktı. Yatağan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencisi 18 yaşındaki Yonca Kurt ile aynı yaştaki arkadaşı Melek Basalak, henüz belirlenemeyen bir nedenle el ele tutuşarak yaklaşık 100 metre yükseklikten uçurumdan atladı.

Olayı gören ve büyük bir şok yaşayan arkadaşları durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Orada bulunan Melek Basalak’ın kardeşi Dilek Basalak da sinir krizleri geçirdi.

Bölgeye 112 Sağlık ekipleri ve polis ile AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından 2 öğrencinin uçurumdaki cesetlerine ulaştı. Savcının olay yerindeki incelemesinin ardından liseli Yonca Kurt ve Melek Basalak’ın cesetleri otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Görüntülü arama

Melek Basalak’ın erkek arkadaşıyla ayrıldığı, Yonca Kurt’un ise platonik aşkına karşılık bulamadığı için bunalımda olduğu öne sürüldü. Ayrıca Kurt’un platonik hisler beslediği kişiyle, intihardan kısa süre önce cep telefonundan görüntülü konuşma yaptığının belirlendiği kaydedildi. Basalak’ın ayrıldığı erkek arkadaşı ile ablası Dilek Basalak’ın intihar anına şahit olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yatağan İlçesi’nde esnaflık yaptığı öğrenilen 21 yaşındaki M.Ö.’nün ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: “Melek dün saat 16.00’da beni arayarak yüksekten kendisini atacağını söyledi. Telefonunu ise sonrasında kapadı. Telefonu, sürekli aradım. Ancak bir türlü çağrılarıma cevap vermedi.

Atlarken gördü

Yüksek yerlere çıkarak saatlerce onu aradım. İlerleyen saatlerde ise Yonca Kurt, sevgisine karşılık bulamadığı kişiyi cep telefonundan görüntülü aramış. O kişi de beni arayarak, görüntüde Melek ve Yoncan’ın Masa Dağı’nda olduğunu tespit ettiğini söyledi. Melek’in ablasıyla beraber dağa çıktık.

İkisi de uçurumun kenarında oturuyordu. Bizi gördükten sonra ayağa kalkıp, ‘sakın yaklaşmayın’ dediler. El ele tutuşarak atladılar. Olayda kesinlikle benim bir suçum yok.”