Gazete Vatan Logo

Ölümden döndüler!

Muğla’nın Milas İlçesi’nde şiddetli yağış onlarca köyde sele yol açtı.

Gökçeler Köyü’nde, karnelerini alan 80 ilköğretim öğrencisinin üzerinden yaya geçip evlerine gittiği o sırada DHA muhabirlerinin de görüntülediği 50 metre uzunluğundaki 50 yıllık beton köprü kısa süre sonra yıkıldı. Minik öğrenciler 10 dakika farkla faciadan kurtuldu.

KÖPRÜNÜN KARE KARE YIKILMA ANI

Milas’ta gece yarısı başlayan ve sabaha karşı etkisini arttıran şiddetli sağanak, sellere neden oldu. Kocadere, Kurudere ve Hamzabey çaylarının taşması sonucu Kemikler, Gökçeler, Karapınar, Eğriyüz ve Kuzyaka köylerinde 100’e yakın ev ve bin hektarı aşkın tarım arazisini su bastı. 20 köy ile ilçenin karayolu bağlantısı kesilirken, dere yataklarındaki köprüler yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Muhtarlar ve jandarma ekipleri köprü başlarında nöbet tutarken, bazı evlerde mahsur kalan köylüler ise traktörlerle tahliye edildi. Yaz aylarında binlerce turistin ziyaret ettiği Uyku Vadisi’ndeki restoran, balık çiftliği ve yapıları su bastı. Ahmet Tamdemir’e ait tesiste 300 bin TL’lik maddi hasar oluştuğu bildirildi. Milas Kaymakamlığı’nca bölgeye iş makinaları sevk edildi.

10 DAKİKA FARKLA KURTULDULAR

Gökçeler Köyü yakınlarındaki Hamza Bey Çayı üzerine 1960 yılında kurulan, 12 köyü birbirine bağlayan 7 metre genişliğinde ve 50 metre uzunluğundaki beton köprüde çökme tehlikesi fark edildi. Başında jandarmaların nöbet tuttuğu köprü saat 12.00 sıralarında araç trafiğine kapatılırken, yayaların kontrollü olarak geçişine izin verildi. Saat 15.00 sıralarında, karnelerini alıp evlerine dönen Gökçeler İlköğretim Okulu’nun 80 öğrencisi de jandarma ekipleri ve Köy Muhtarı Mustafa Yoran’ın denetiminde köprüden geçti. Öğrencilerin geçişini DHA muhabirleri de görüntüledi. Ancak, öğrenciler ve velilerinin geçmesinden 10 dakika sonra köprü büyük bir gürültüyle yıkıldı. Parçaları sel sularına karıştı. 80 minik öğrenci 10 dakika farkla ölümden kurtulurken, Muhtar Mustafa Yoran facianın eşiğinden dönüldüğünü söyledi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin, havalimanı ve yol yapımı sırasında dolgu malzemesi kullanmak için 12 yıldır Hamzabey Çayı’ndan ve köprünün bulunduğu yerden toprak aldığını öne süren Muhtar Yoran, “Yıllardır ‘bu dereden toprak almayın, dere yatağını zayıflatmayın’ dedik, dinlemediler. Köylülerle birlikte dava açtık. ‘Dere yatağı zayıflayınca tarım arazileri yok oluyor, köprü tehlikeye giriyor’ dedik. İşte şimdi de öğrenciler üzerinden geçtikten 10 dakika sonra köprü göçtü. Can ve mal kaybı olmaması büyük şans” diye konuştu.

5 YILDIZLI OTEL SU İÇİNDE

Sel sularına gömülen 5 yıldızlı Sadrazam Otel’in ‘Yaz- Kış Açığız’ yazılı dev tabelası ilginç bir görüntü oluşturdu. Milas- Bodrum Karayolu’nun Kemikler Mevkii’nde de sel sularının yaklaşık 2 metre yükseldiği bildirildi. Suların karayolunu kapladığı ve yer yer çökmelerin olduğu Milas- Bodrum yolunda trafiğin kontrollü verildiği ifade edildi. Bölgede jandarma ve trafik ekiplerinin kurtarma ve yardım çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı