Gazete Vatan Logo

Ölüm makinesi konuştu

"Ahmet Türk'ü de öldürecektik"

DEP eski milletvekili Mehmet Sincar’ı öldüren Hizbullah’ın asıl hedefinin Türk olduğu ortaya çıktı

Örgütün ölüm makinelerinden Sinan Yakut “Hedeflerimizden biri de DEP’li Nizamettin Toğuç’tu. Sincar ona benzediği için öldürüldü” dedi.

BATMAN’da 15 yıl önce öldürülen kapatılan DEP’in eski milletvekili Mehmet Sincar’ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla Avusturya’nın Başkenti Viyana’da yakalanıp 6 ay önce Türkiye’ye iade edilen ‘Hüseyin’ kod adlı Cihan Yıldız, tetikçi olarak Hizbullah ana davası iddianamesinde de yer aldı. 6 kişiyi daha öldürmekle suçlanan Yıldız’ın, Sincar’ın vurulması talimatını 2 yıl önce cezaevinde kalp krizinden ölen tetikçi Musa Özer’le yargılaması süren Mithat Yılmaz’dan aldığı belirtildi. Yıldız’la birlikte hareket eden ve aynı davada yargılanan tetikçilerden Sinan Yakut ise ifadesinde Sincar’la birlikte Ahmet Türk’ü de öldürme talimatı aldıklarını söyledi, ancak başka detay vermedi.

Viyana’dan getirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı’nın girişimleri üzerine kırmızı bültenle aranırken, yakalandığı Avusturya’da gizlice Türkiye’ye teslim edilen Diyarbakır’ın Silvan İlçesi nüfusuna kayıtlı Hizbullah tetikçisi Hüseyin kod adlı Cihan Yıldız’ın adı, Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hizbullah terör örgütünün ana davasında geçti. 4 Eylül 1993’te Batman’da DEP eski milletvekili Mehmet Sincar’ın öldürülmesi, koruması Metin Özdemir’in yaralanması eyleminde bizzat silah kullandığı belirtilen Yıldız’ın eylem talimatını 2 yıl önce cezaevinde kalp krizi sonucu ölen Hayrettin kod adlı Musa Özer ile yargılanması süren Yasin kod adlı Mithat Soysal adlı Hizbullah’ın Batman sorumlularından aldığı, eylemi Rıfat Demir’le birlikte gerçekleştirdiği, Sinan Yakut ve M. Ali Geçer’in ise olayda korumalık yaptığı öne sürüldü.

Tetikçi Yıldız’ın, Sincar’ın öldürülmesinin yanı sıra Batman’da 6 Haziran 1994’te Menzil grubu üyesi Alaattin Kutlubay ile 27 Haziran 1992’de M. Nesim Ormancı, Masum Önal’ın öldürülmesi, Fuat Önalan’ın yaralanması, 16 Eylül 1992’de Aydın Görnü ile 1993 yılında kimliği tespit edilemeyen bir PKK’lı teröristin öldürülmesi eylemlerinde tetik çektiği ortaya çıktı.

14 yıldır aranıyordu

Hakkında gıyabi tutuklama kararı olan ve 1994’ten beri aranan Yıldız’ın dosyasının Hizbullah ana davasıyla birleştirileceği bildirildi. Yıldız’ın 1991- 94 yıllarında Batman’da Hizbullah’ın askeri kanat il sorumlusu olan Musa Özer’in ikinci timinde yer alan Şevket kod adlı Sinan Yakut’a bağlı çalıştığı, bu timdeki Ata kod adlı Yusuf Begiç, Zakir- Recai kod adlı Kemal Aktaş, Mehmet Ali Geçer, Cemil kod adlı Bilal Soytaş, Haydar kod adlı Rıfat Demir, Yasin kod adlı Mithat Soysal’la birlikte silahlı faaliyetlerini sürdürdüğü tespit edildi. Hizbullah davasında yargılanan tetikçi Sinan Yakut ifadesinde Yıldız’la ilgili şunları söyledi:

“Sorumlumuz Musa Özer, bana fırsatını bulduğumuz taktirde milletvekili Mehmet Sincar’la Ahmet Türk’ün öldürülmesi talimatını verdi.”

Babacan bastırdı Avusturya iade etti

Cihan Yıldız’ın iadesinin Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik’i geçen nisan ayında ziyaret etmesinden sonra gerçekleştiği, Türk İnterpol Dairesi’nden oluşan özel bir birimin Viyana’ya giderek Yıldız’ı getirdiği belirtildi. Mehmet Sincar cinayeti Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Kutlu Savaş’ın hazırladığı Susurluk raporunda da geçiyordu. Bu raporda Sincar’ın, devlet adına çalıştığı gerekçesiyle PKK itirafçısı ‘Zinnar’ kod adlı Alaattin Kanat’ın planlamasıyla öldürüldüğü öne sürülüyordu.

Haberin Devamı