Gazete Vatan Logo

Ölüm kilisesi

Bu kilisenin müritleri 'şeytanla savaşmak' için yılanları yakalayıp zehirlerini içiyorlar

Amerika'nın Batı Virginia eyaletinde küçük bir köyde yaşayan grubun çok değişik bir dini törenleri var. Kendi kurdukları derme çatma kilisede toplanan radikal Hristiyan grup, topladıkları yılanların zehirlerini içiyor. Saatlerce müzik çalıp ilahiler söyleyerek kendilerinden geçen müritler daha önceden yakaladıkları yılanları sakladıkları özel kaplardan çıkarıyorlar ve başlarının üzerinde tutarak zehirlerini içiyorlar.

Bu çok tehlikeli ve ölümlere de sebebiyet veren gelenek yaklaşık 100 senedir devam ediyor.

Kilisenin müritlerinden Mack Wolford bu geleneğin son kurbanlarından. Babasını 1983 yılında yine bir ayin sırasında yılan sokması sebebiyle kaybeden Wolford, kendisi de yılan kurbanı oldu. Kendi yılanı tarafından ısırıldıktan sonra tedavi görmeyi reddeden fanatik tam 11 saat sonra hayatını kaybetti. Kilisenin rahibi Harvey Payne ve kardeşleri Rufus ile David, kendi söylediklerine göre hayatları çizgide olsa bile ölüm korkusu hissetmiyor. Bu ritüeli duyan pek çok insanın ürpertdiği bu gelenek 1909 yılından beri süregeliyor. Bugün toplamda 5000 müridi olan ve Amerika'nın 4 eyaletine yayılmış olan tarikat takipçilerini de arttırıyor.


Hayatını kaybeden Mack Wolford geçtiğimiz sonbaharda Washington Post'a verdiği ropörtajında zehir içme anını şöyle anlatmıştı:

"Kiliseye her gittiğinizde bu bir ölüm kalım meselesidir. Biz şeytanla bu tehlikelerle yüzleşerek savaşıyoruz. Yılanın zehrini içtiğinizde artık geriye dönüş yoktur. Vücudunuzdaki tüm kaslar kasılmaya başlar, titrersiniz ve nefes alamayacak konuma gelirsiniz."

Bu ölümcül ayin Amerikan yasalarına göre 'Dini inançları yaşama özgürlüğü' kapsamında değerlendiriliyor ve serbest bırakılıyor.

Haberin Devamı