Gazete Vatan Logo

Ölü sayısı yükseliyor! 'Daha da kötüleşecek'

Harvey Kasırgası sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 10'a yükseldi. Federal Acil Durum Yönetim Kurumu, 450 bin kişinin devlet yardımına ve 30 bin kişinin geçici barınmaya ihtiyaç duyabileceği uyarısında bulundu. Fırtınanın getirdiği aşırı yağışların yol açtığı sel felaketinin,önümüzdeki günlerde daha da kötüleşmesi bekleniyor.

Ölü sayısı yükseliyor! 'Daha da kötüleşecek'

Kasırga sonucu ölenlerin sayısı 10'a yükseldi. 450 bin kişinin federal yardıma, 30 bin kişinin geçici barınmaya ihtiyacının olacağı belirtiliyor.

Kasırganın getirdiği şiddetli yağışlar sonucu felaket bölgesine dönen Houston'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Teksas'taki 12 bin kişiden oluşan Ulusal Muhafız askerlerinin tamamı, Houston'daki çalışmalara katılıyor.

Yerel yetkililer, yağışların hafta boyunca devam edeceğini bildirerek halka araçlarıyla yola çıkmamaları çağrısında bulundu.

25 Ağustos'tan bu yana Houston ve çevresine 65 santimetre yağış düştü. Bu miktarın cuma gününe kadar 127 santimetreye ulaşması bekleniyor. Daha önceki en yüksek yağış, 1978'de Amelie Fırtınası'nda 121 santimetre olarak kaydedilmişti.

Bölgeye 1 haftada düşecek olan yağışın, bölgenin bir yıllık ortalama yağışına denk olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Houston Havalimanı'nın askeri ve insani yardım hariç tüm uçuşlara kapatılması nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), Houston-İstanbul seferlerini iptal etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

THY'nin bir uçağı da Houston yerine Chicago'ya yönlendirildi. THY, yolculara uçak ve ulaşım konusunda destek sağladı.

Cuma günü geç saatlerde başlayan Harvey Fırtınası, 13 yıldır ABD'de görülen ilk 4. kategori kasırga olarak nitelendirilmişti. Cumartesi günü geç saatlerde seviyesi azaltılarak, tropikal fırtına olarak değiştirilmişti.