Gazete Vatan Logo

Ölü sayısı 5 e çıktı

Ordu, Artvin ve Bartın'da felaketin boyutu genişliyor

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Ordu, Artvin ve Bartın'da meydana gelen sel, su baskınları ve heyelan nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını, 2 kişinin de kaybolduğunu bildirdi.

Genel müdürlükten yapılan açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle Karadeniz Bölgesi'ndeki bazı illerde sel ve su baskınları yaşandığı belirtildi.




Bolu Abant Tabiat Parkı yolu üzerinde bulunan köylerde derenin taşması sonucu yaklaşık 50 kişi evlerinde mahsur kaldı. Su altında kalan ev ve pansiyonda bulunanlar dozerlerin kepçelerine alınarak kurtarıldı. Abant'a 2 kilometre uzaklıkta meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Gece etkili olan yağmur yağışı sonucu Abant Tabiat Parkı yolu üzerinde bulunan Dereceören ile Akçaalan Köyü'nde dere kenarında bulunan evleri su bastı. Derenin taşması sonucu bir su ambalaj fabrikası, evler ve bir pansiyonda mahsur kalanları kurtarmak için itfaiye ve belediye ekipleri çalışma yaptı. Dere kenarında bulunan su fabrikası tamamen su altında kalırken mahsur kalan 12 çalışanı itfaiyenin merdivenli aracı ile kurtarıldı. Evlerde mahsur kalanlar dozerin kepçesine alınarak yüksek kesimlere çıkarıldı. Evlerde bulunanlar “Allahım, yardım edin bize” diyerek korku içerisinde yardım istedi. Bir pansiyonda kalan aile de kepçe ile kurtarıldı. Özürlü çocuğunu kucağına alan baba dozerin kepçesine bindi. Islanan çocuğun titrediği görüldü.

Abant girişine 2 kilometre uzaklıkta heyelan olduğu görüldü. Toprak ve ağaçlarla kaplanan yolu ulaşıma açmak için Bolu Belediyesi ve Karayolları ekipleri çalışma başlattı. Saat 01.00'den itibaren kapanırken ulaşım Abant ile Mudurnu arasındaki yoldan sağlanıyor.

Haberin Devamı