Gazete Vatan Logo

Ölü sayısı 100’ü geçti

Tarihinin en ağır ekonomik ve siyasi kriziyle mücadele den Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yeni anayasa oylamasını iptal etmesi yönünde baskılar artarken, milyonlarca insan genel greve gitti.

Ölü sayısı 100’ü geçti

Tarihinin en ağır ekonomik ve siyasi kriziyle mücadele den Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yeni anayasa oylamasını iptal etmesi yönünde baskılar artarken, milyonlarca insan genel greve gitti. Başkent Caracas ve çevre şehirlerde düzenlenen protesto gösterileri sırasında polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda da dört kişi hayatını kaybetti, 500’den fazla gösterici de gözaltına alındı.

Muhalefet, genel greve ülkenin yüzde 85’inin katılım gösterdiğini öne sürdü. Maduro ise grevin küçük çaplı olduğunu söylerken, muhalefet liderlerinin tutuklanacağını söyledi. Öte yandan Kolombiya, Fransa, İspanya, ABD ve Avrupa Birliği (AB), Venezuela hükümetine yapılacak oylamayı iptal etmesi çağrısında bulundu.

Maduro, Ulusal Meclis’ten yeni kurucu meclise geçilmesi için 30 Temmuz’da resmi referandum düzenlenmesi kararı almıştı. Maduro, ülkenin siyasi ve ekonomik krizden çıkışının tek yolunun kurucu meclis olduğunu, yeni meclisin ülkeye barış getireceğini söylüyor. Yeni meclisin ‘diktatörlük getireceğini’ savunan muhalefet ise, geçtiğimiz hafta sonunda sembolik bir halk oylaması düzenlemişti.

Haberin Devamı