Gazete Vatan Logo

Ölü hesap vurgunu!

İstanbul’da, bankalarda unutulan hesapların sahiplerini bir kamu bankası memuru aracılığıyla belirleyerek ‘dublör’ kullanarak hesaplardaki parayı çeken çete çökertildi. Çetenin bu yöntemle 6 milyon liralık vurgun yaptığı belirlenirken, çete liderinin lüks içerisinde yaşadığı ortaya çıktı

Ölü hesap vurgunu!

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’nü harekete geçiren olay bir kamu bankasından yapılan başvuruyla ortaya çıktı. Banka yetkililerinin, “ölü hesap” olarak adlandırılan hareketsiz hesaplarda, işlem yoğunluğu yaşandığını bildirmesi üzerine polis soruşturma başlattı. Araştırmalarda, “ölü hesaplar”dan sahte kimliklerle para çeken 3 şüpheliye ulaşıldı. Şüpheliler ifadelerinde kendilerini Görkem K. isimli bir kişinin tuttuğunu belirtti. Bunun üzerine Görkem K. yakalandı ama mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Dublör kullanmış

Polis ise işin peşini bırakmadı ve soruşturmayı genişletti. Çalışmalarda ölü hesaplardan para çeken çetenin liderinin Taner Ö. olduğunu tespit etti. Taner Ö.’nün kamu bankasının Ankara Genel Müdürlüğü’nde görevli Sadık D. isimli bir kişi ile irtibatlı olduğunu tespit etti. Sadık D.’nin çeteye ölü hesap bilgilerini ve kişi bilgilerini verdiği belirlendi. Taner Ö.’nün bu bilgileri kullanarak hesabı bulunan müşterinin ‘dublörlerini’ bulmak için Görkem K.’yı görevlendiği ortaya çıktı. Görkem K.’nın bulduğu kişilere sahte kimlik düzenlediği ve bu kişilerin İstanbul’daki çok sayıda bankaya giderek sahte kimliklerle paraları çektikleri anlaşıldı.

Haberin Devamı

Polis dublörleri de buldu

Polislerin detaylı çalışması sonucunda dublörler tek tek tespit edildi. Aramalarda Kadir T. isimli kişinin bu yöntemle bankalarda 1 milyon 600 bin TL, Güler İ. isimli kişinin de 1 milyon TL çektiği belirlendi. Dublörlerin yaptıkları işlem karşılığında 2-3 bin dolar aldıkları ve çektikleri parayı Görkem K.’ya teslim ettikleri belirlendi.

Ölü hesap parasıyla lüks içinde yaşıyorlar

Paraların çete lideri Taner Ö.’ye teslim edildiği belirlenirken, çete liderinin lüks içerisinde yaşadığı belirlendi. Araştırmalarda Taner Ö.’nün son 2 ay içerisinde 2 lüks daire ve 1 de Audi Q7 marka lüks araç aldığı ortaya çıkarıldı. Polis yaptığı operasyonda başta çete lideri Taner Ö. bankacı Sadık D., dublör olarak kullanılan Raşit Ö, Kadir T., Güler İ. ve Sami Ö.’yü gözaltına aldı. Çetenin önemli isimlerinden Görkem K. ise adresinde bulunamadı. Adliyeye sevk edilen altı kişi tutuklandı.

Haberin Devamı