Gazete Vatan Logo

Olmert’in tapesi Barak’ı yakacak

İsrail’de rüşvetten hapis cezası alan eski Başbakan Olmert’in ses kaydı ortaya çıktı. Olmert, Barak için rüşvetçi diyor...

Olmert’in tapesi Barak’ı yakacak

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Kudüs Belediye Başkanı olduğu dönemde imar izinleri karşılığında rüşvet aldığı iddiasıyla ilgili yargılandığı davada 6 yıl hapis cezasına çarptırılmış, hakim, Olmert için, ‘Ülkene hizmet ettin ama yaptığın ahlaksızlıktı.

'Rüşvet alan kamu çalışanı vatan hainidir’ diyerek cezasını açıklamıştı. Olmert’i yakan en önemli delil ise bir zamanlar çok yakın dostu ve yardımcısı olan Şula Zaken’in mahkemeye sunduğu ses kayıtlarıydı. Zaken kendisinin de mahkum olmaması için Olmert’le yaptığı görüşmelerde gizlice kaydettiği bu tapeleri hakimle anlaşarak mahkemeye sundu. İşte o kayıtlar şimdi İsrail basınına sızdırılınca ülkede yeni bir skandal patlak verdi. İsrail’in Channel 10 televizyonu tarafından yayınlanan bir ses kaydında o dönemde İsrail Başbakanlığı yapan Olmert yardımcısı ile Savunma Bakanı ve koalisyon ortağı Ehud Barak hakkında konuşuyor:

İşte o diyalog

Olmert: Bu adam delinin teki. Benim Audi arabamı bile kıskanıyordu. Ama göreceksin hapse girecek. Bu laflarımı iyi hatırla Şula. Barak, milyonlarca hatta onmilyonlarca dolar rüşvet aldı. İsrail’in yaptığı silah anlaşmalarının hepsinden rüşvet aldı. Para almadığı tek bir anlaşma bile yok. Herkes bunu konuşuyor.

Haberin Devamı

Kaken: Peki paralar nerede?

Olmert: Saklıyor. İsviçre’de ya da başka bir yerde. Paralar Barak’ın avukatları tarafından deniz aşırı ülkelerde Barak’ın adı geçmeden kurulan şirketlere aktarılıyor.

Patronu sattı

İsrail’de eski Başbakan Ehud Olmert’in, belediye başkanlığı döneminde imar izinleri için rüşvet almakla yargılandığı davanın sanıklarından olan eski sekreteri Şula Zaken, savcılıkla yaptığı anlaşma sayesinde 11 ay hapis cezasıyla kurtuldu.

Zaken, savcılığa Olmert’in rüşvet aldığını ispatlayan ses kayıtları vererek, diğer sanıklardan daha az ceza almayı başardı. Olmert’in yakın çevresi, Zaken’in kendini kurtarmak için eski patronuna çamur attığını öne sürüyordu. Zaken’in daha önce yüzbinlerce dolar rüşvet aldığını ve bunu Olmert’in bilgisi dışında yaptığını kabul ettiğini belirtilmişti. Zaken hakkında daha önce “yakınlarına usulsüz atamalar yapmak ve kardeşine vergi indirimi sağlamak” suçlamalarıyla da soruşturma açılmıştı. İsrail basınında çıkan haberlerde Zaken’in teslim ettiği ses kayıtları nedeniyle, 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Olmert’in 9 yıl daha hapis cezası alabileceği belirtildi.

Haberin Devamı