Gazete Vatan Logo
Magazin Olimpiyat yolcusu

Olimpiyat yolcusu

Olimpiyat yolcusu

2016 Rio Olimpiyatları’nda bisiklet yarışlarında ülkemizi temsil edecek olan Konya Şekerspor kulübü sporcusu Ahmet Örken ile önceki gün tamamlanan 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Marmaris etabında bir araya geldik. Türkiye’de bisiklet sporunu konuştuk.

Yarıştaki tek türk takımı olarak motivasyonunuzu merak ediyorum.

Tek olmamız nedeniyle sadece kulübümüzü değil, ülkemizi de temsil ettik. Başka takımların da olmasını isterdik.

- Başka takımlar neden yok?

Kulübümüz bize ciddi destek veriyor. Çok yetenekli ağabeylerimiz, ablalarımız kendilerini destekleyecek kulüp bulamadıkları nedeniyle sporu bırakmak zorunda kaldı.

- Yarışa başlarken mutlaka bir hedefiniz vardı. Hedefinizi tutturdunuz mu?

Hedefimiz podyumda olabilmek tabii ama bu yıla çok iyi hazırlanamadık. Umarım seneye çok daha iyi oluruz. Yine de iyi bir yarış çıkardığımıza inanıyorum.

- Bisiklet kullanmak hobi olarak görülüyor. Bunu profesyonel bir spor olarak da kabul ettirmek için ne yapmak gerekiyor?

Takımların olması şart. Ailelerin çocuklarını yazdırabilecekleri kulüpler lazım. Bunun için de devlet destekli takımların kurulması gerekiyor. Aileler gönül rahatlığıyla çocuğunu yollayabilmeli.

Haberin Devamı

- Bisiklet kullananlar için yapılan bisiklet alanlarına arabalar park ediliyor. Bisiklet kullananlar birçok sorun nedeniyle amatör olarak bile bu sporu yapamıyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz? Nelerin değişmesi gerekiyor?

Bisiklet kültürünün yaygınlaşması şart. Bu tür organizasyonlar sayesinde biz bunu sağlamaya çalışıyoruz. Halkımızın daha dikkatli olmasını bekliyoruz. Bisiklet üstündeki insanlara saygı gösterilmeli.

1 milyon bisiklet dağıtılacak!

- Organizasyon boyunca; 420. kg muz, 600. kg et, 5 bin 500 adet köfte, 250. kg pirinç, 390. kg beyaz et, balık ve tavuk, 400 kg elma, 130 kg erik, 3 bin adet börek, 200 kg kurabiye, bin adet sandviç, 30 bin adet karton bardak, 30 bin adet peçete kullanıldı.

- Sağlık Bakanlığı obeziteye karşı hareket kampanyası başlattı ve bu kapsamda 2018 yılına kadar 1 milyon bisiklet dağıtımı yapılacak.

Haberin Devamı

Sözümü tuttum

122 sporcu ile 24 Nisan’da İstanbul etabı ile start alan yarış, önceki gün koşulan 201.7 kilometrelik Marmaris-Selçuk etabı ile sona erdi. Yarışta, Konya Şekerspor, tek Türk takımı olarak yer aldı. 8 gün (İstanbul, Kapadokya, Konya, Alanya, Kemer, Elmalı, Marmaris, Selçuk) süren ve toplam uzunluğu 1300 kilometre olan bu yılki Tur’a hem Caja Rural Takımı müthiş bir performans göstererek imzasını attı, hem de aynı takımdan Jose Gonçalves Genel Ferdi Klasman birincisi olarak Turkuaz Mayo sahibi olarak şampiyon oldu. jose Gonçalves “Şampiyon olacağımı bir gün önce söylemiştim sözümü tuttum” dedi.