Gazete Vatan Logo

Olgunlaştıkça ifade yeteneğiniz güçleniyor

Gümüş dizisinde birlikte rol alan Kıvanç Tatlıtuğ ve Cansın Özyosun 10 yıl sonra aynı projede buluştu. Özyosun, “Kariyerimin altın yılları başlıyor” diyor.

Olgunlaştıkça ifade yeteneğiniz güçleniyor

Uzun yıllar önce İstanbul’dan vazgeçip Kaş’ta yaşamaya başlayan Cansın Özyosun’un ilk kamera deneyimi şarkı istek programı sunuculuğu ile başladı. En Son Babalar Duyar dizisi ile sektöre adım atan oyuncu ardından pek çok dizide rol aldı. 10 yıl önce ‘Gümüş’ dizisinde birlikte rol alan Cansın Özyosun ve Kıvanç Tatlıtuğ, yeniden aynı projede buluştu. Yönetmenliğini Bora Egemen’in üstlendiği “Hadi Be Oğlum”un çekimlerine Kaş’ta başlandı. Özyosun ile oyunculuk serüvenini konuştuk.

Oyunculuk kariyerinize nasıl başladınız?

Abdullah Oğuz’la birlikte menajerlik şirketinde çalışırken, yeni bir proje için şirkete Birol Güven geldi ve o günden sonra hayatımın akışı tamamen değişti. Daha önce de ekranda zaman zaman program sunmuşluğum vardı ancak profesyonel anlamda oyunculuğa adım atışım Mint Yapım Şirketi Birol Güven’in projesi “En Son Babalar Duyar” dizisiyle oldu.

Kariyeriniz boyunca en sevdiğiniz rol ve dizi hangisiydi?

En Son Babalar Duyar dizisinin ben de her zaman yeri ayrı olacaktır. Bu kesin ama Melekler Korusun’daki Eylül ile ve Küçük Ağa’daki Arzu karakterini bir başka sevmiştim sanırım.

Haberin Devamı

"Birol Güven’le tanışmam hayatımın dönüm noktası oldu."

Yaş almış bir anneyi canlandırmak istiyorum

Türkiye’de dizi sektöründe yaş almak dezavantaj gibi görünüyor?

Ekranda sanki avantaj gibi benim için. Çünkü oyuncu olgunlaştıkça, tecrübe kazandıkça ve yaşanmışlıklar arttıkça ifade güçleniyor bence. Mesela ben de son dönemde yapımcıların gözünde yaş almış ve bir anneyi canlandırabilmeyi istiyorum. Ama bu yaşımın altında daha genç bir karakteri oynamama da engel değil diye düşünüyorum. Hollywood yapımlarına baktığımızda pek çok oyuncuyu ilk gençlik yıllarından, orta yaş ve yaşlılık dönemine kadar kendisinin oynadığını görmek mümkün ve bunu da gerçekten çok başarılı bir şekilde yapabiliyorlar.

No name olarak piyasaya giriyoruz

Genç isimler piyasada çabucak kayboluyor. Neler söyleyebilirsiniz?

Sonuçta hepimiz no name olarak başladık, söyleyecek sözü olanlar, hayalleri olanlar hiç kaybolmazlar. Ya bir tiyatroda ya bir sinema filminde devam ederler. Söyleyecek sözlerim henüz bitmediği gibi biriktirdiğim pek çok deneyimin yansımaya başlayacağı yeni bir dönemde hissediyorum kendimi. Kendimi geliştirmekten vazgeçmiyorum. Oyunculuk kariyerimin altın yılları yeni başlıyor diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Dünyada kadın olmak çok zor

Sektörde kadın olmanın zorlukları neler?

Yaşadığımız dünyada kadın olmak zaten başlı başına zor. Her gün kadın cinayetleri haberleri ile uyanıyoruz. Son dönemde Hollywood skandallarıyla sarsıldık. Tacize veya psikolojik şiddete maruz kalmamış kadın yok ne yazık ki. Bu problem sektöre ait bir şey değil. Kadın olmak başlı başına dünyada ve ülkemizde zor. Tek isteğim kadınlara olan her türlü şiddetin son bulması. Sektörümüzde kadın olmanın elbette zorlukları var. Ancak bilinçli yapımcılar, yönetmenler ve oyuncuların varlığı sayesinde haklarımız eskiye göre daha çok korunuyor.

Ülkemizde başarılı işler yapılıyor

Mutlaka içinde olmak istediğiniz bir proje var mı?

Son dönemde çok başarılı dönem işleri yapılıyor ülkemizde. Muhteşem Yüzyıl mesela hep keşke ben de içinde yer alsaydım dediğim bir projeydi. Ya da Çemberimde Gül Oya. Çağan Irmak inanılmaz kaliteli işlere imza atan, yüreğini beyaz perdeye ya da TV’ye aktarabilen önemli kişilerden biri bence. Böylesine başarılı yapımcılar, yönetmenler olduğu sürece bizler de beklediğimiz projelerin içinde kendimizi bulma şansına sahip olacağız her zaman.

Haberin Devamı