Gazete Vatan Logo

Olga yok EXPO var

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Antalya EXPO toplantısının 4.5 milyon Rus turist kaybının telafisi anlamına geleceğini belirtti.

Olga yok EXPO var

Antalya’da 23 Nisan 2016’da açılacak olan EXPO ile Rus turist sayısındaki kaybın telafi edilmesi hedefleniyor. ‘Dünya Sergisi’ olarak adlandırılan EXPO, 6 ay süreyle açık kalacak.

EXPO ciddi kaldıraç

8. Büyükelçiler Konferansı’nda büyükelçilere hitap eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya’dan azalacak turist sayısının bazı riskler oluşturduğunu vurguladı. Bakan Ünal, şöyle devam etti: “Önümüzdeki süreç çok kritik. Ama elimizde ciddi bir kaldıraç var, o da Antalya’daki EXPO toplantısı. Bu, önümüzdeki sezon Rusya’dan gelmeyecek olan 4.5 milyon turistin telafisi anlamına gelir.” Türkiye ile ilgili ‘güvenlik açısından riskli’ algısının yayılmasında Rusya’nın ve Avrupa’da rekabet içinde olunan ülkelerin de alttan alta katkıları bulunduğunu ifade eden Ünal, “Türkiye’nin güvenli ülke imajını yaralamaya dönük negatif etkiyi bertaraf etmeye ihtiyacımız var” dedi. 2014 yılında Rusya’dan Türkiye’ye 4.4 milyon turist geldi. 2015 yılı ilk 11 ayında Türkiye’ye Rusya’dan gelen turist sayısı yüzde 18 düşüşle 3.6 milyona geriledi.

Haberin Devamı

Dünya çapında Kongre Merkezi

EXPO 2016 Antalya organizasyonu kapsamında, Türkiye’nin ilk 5 bin 3 kişilik oturma kapasitesine sahip kongre merkezi Antalya’da inşa ediliyor. Tesis tamamlandığında, 5 bin 800 koltuk kapasiteli Kore Kültür Merkezi’nin ardından dünyadaki en büyük ikinci oditoryum olacak. 10 ayda yüzde 80’i biten merkez, 23 Nisan’da düzenlenecek açılışla kongrelere ev sahipliği yapmaya başlayacak. Tesisin yüklenici şirketi TACA İnşaat’ın Başkanı Tayyar Akkurt, merkezin Antalya’nın dünyanın en önemli kongre şehri olmasında ve turizm potansiyelinin 12 aya çıkarılmasında etkin bir rol oynayacağını vurguladı.