Gazete Vatan Logo

Ölen annenin sütü Nuh’a hayat verdi

Elazığ’da, kuvözde olan bebeğine süt götürmek için hastaneye giderken anne Nurgül Celayir trafik kazasında hayatını kaybetti. Nurgül’ün kazada yaralanan eşi ile kayınvalidesi, şimdi Nuh bebekle acılarını dindirmeye çalışıyor

Ölen annenin sütü Nuh’a hayat verdi

Elazığ’da 19 Ocak’ta kuvözde olan bebeğine süt götürmek için eşinin kullandığı otomobille Keban’dan hastaneye giderken kaza geçirip hayatını kaybeden Nurgül Celayir’in Nuh ismini verdikleri bebeği, Fırat Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından 10 gün önce taburcu oldu.

Peş peşe talihsizlikler

Aynı kazada yaralanan Celayir’in eşi İskender Celayir ve kayınvalidesi Feride Celayir, Nuh bebek ile teselli bulmaya çalışıyor. İskender Celayir, eşiyle olan evlilikleri süresince kendilerini derinden etkileyen birçok talihsizlik yaşadıklarını söyledi. Eşini istemek için yola çıkarken Kayseri’deki eşinin babasının kullandığı araçla trafik kazası geçirdiği haberini aldıklarını ve kayınvalidesini kaybettiklerini anımsattı.

Beyin anevrizması

Kaza üzerine evliliklerini 4 ay ertelediklerini anlatan Celayir, “Gebeliğinin üçüncü ayında eşime beyin anevrizması (beyinde damar genişlemesi) teşhisi konuldu” dedi. Doktorlara göre ameliyat sonrası yüzde 10 hayatta kalma olasılığı olsa da eşinin ameliyat olmasına karar verdiklerini hatırlatan Celayir şöyle devam etti: Kimse ihtimal vermiyordu ama bebek yaşadı. Şişen damar göze baskı yaptığı için annesinin gözü kapanmıştı. Kapanan göz açılmaz dediler. Kapanan göz de açıldı. Göz felç oldu, kalır dediler, o da düzeldi. Sonrasında çocuk 7,5 aylık dünyaya geldi ama 4 hafta geri kalmıştı, eşimin geçirdiği hastalıktan dolayı.

Haberin Devamı

Her şey iyiye gidiyor derken

Onca badireyi atlattıkları için mutlu olduklarını ve artık bebekleriyle ilgilenmeye başladıklarını kaydeden Celayir, kuvöze bağımlı yaşayan bebeklerine annesinin günlük sağdığı sütü getirmek için her gün ilçeden hastaneye gittiklerini, 19 Ocak’ta geçirdikleri talihsiz kazada eşini kaybedince yıkıldığını dile getirdi. Celayir, “Bebeğin prematüre doğması bizi fazla üzmedi. Tam sevinç yaşıyorken kaza geçirdik, eşim vefat etti. Kazada, arabada sütü vardı, eğer tahrip olmamışsa getirin dedim. Birisi daha önceden fark edip sütü hastaneye ulaştırmış. O toplanan sütler bayağı uzun bir süre bebeğin hayata tutunması için yeterli oldu. Bebeği hayata bağladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nuh bebeğin sağlık durumu iyiye gidiyor

Kayınvalide Feride Celayir ise geçirdikleri trafik kazasında kendisinin de yüzünden yaralandığını ve uzun süre kazanın şokunu üzerinden atmaya çalıştığını aktardı. Fırat Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinden Doç. Dr. Mustafa Aydın da bebeğin 29. gebelik haftasında dünyaya geldiğini anlatarak, tedavi süresince prematüre bebek genel bakım prensiplerini uyguladıklarını anlattı. Bebeğin doğduğunda 900 gram, taburcu olduğunda ise bin 800 grama ulaştığını aktaran Aydın, bebeğin hayata tutunmasında annesinden miras kalan sütün önemli rol oynadığına dikkati çekti. Aydın, “Annesinden miras olarak kalan süt, bebeğimizin ayakta kalmasına vesile olmuştur” dedi.