Gazete Vatan Logo

Ölen 10 işçi için 22,5 yıl istendi

Torunlar rezidansın inşaatında 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin savcı 9 kişi hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası istedi

Ölen 10 işçi için 22,5 yıl istendi

Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014’te yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın arazisine yapılan ve Torunlar Holding’e ait rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansörün 32. kattan zemine çakılması sonucu 10 işçi hayatını kaybetmişti. Soruşturma sonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 25 kişi hakkında ‘’taksirle ölüme sebebiyet vermek’’ suçundan 22,5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

16 sanığa beraat

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 2 yıldır devam eden duruşmada savcı dosyaya ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı, sanıklar asansör firmasının imalat sorumlusu Ömer Türksoy, Torunlar İnşaat Proje Müdürü Murat Aytimur , Ümit Savul, Turgay Dalkıç, Adem Akyıldız, , Bünyamin Keskin, Emre Öz , Ahmed Said Demir ve Mert Çanakçı hakkında “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı GEDA Majör asansör firmasının genel müdürü Orhan Demirel’in de bulunduğu 16 sanık hakkında somut delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı istedi.

Asansörlerde sık sık arıza ve kazaların meydana geldiğinin altını çizen savcı, olay tarihinden önceki tarihlerde bir çok kez arıza meydana geldiğini, bu süreçte Torunlar GYO çalışanları ile GEDA Majör çalışanları arasında arızalar ve bunların giderilmesi konusunda elektronik posta yazışmalarının bulunduğunu anlattı. Savcı olay tarihinden önce de benzer kazanın yaşandığını hatırlattı.

Haberin Devamı