Gazete Vatan Logo

Öldürülen IŞİD'çinin vasiyet mektubu ortaya çıktı

Öldürülen IŞİD'çinin vasiyet mektubu ortaya çıktı

DİYARBAKIR’da 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evlerine yapılan ve 7 teröristin ölü ele geçildiği operasyondan sonra bir hücreevinde bulunan el yazısı belgelerde, örgüt üyelerine ait vasiyetler ortaya çıktı. Vasiyetlerin birinde bir örgüt mensubunun yakınlarına, "Ya müslüman olup müslüman saflarına geçersiniz, ya da kanlarınız ve başlarınız ortalığa atılıp, saçılan en ucuz ve değersiz şey olacaktır" diye yazdığı görüldü.

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Ökcan ve Gökhan Çakıcı şehit edilirken; terör örgütü üyesi Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü olarak ele geçirildi. Operasyondan sonra hücre evlerinde delil araması yapan polis, örgüt mensuplarına ait el yazısı dökümanlar ele geçirdi. Huzurevleri Mahallesi 53’üncü Sokak 2 numaralı evde öldürülen örgüt mensuplarına ait yazılar terör uzmanları tarafından tutanak altına alındı.

’RABBİM EMRETTİĞİ İÇİN HİCRET EDİP, CİHADA ÇIKTIK’

Haberin Devamı

Hücre evinde yapılan arama sırasında örgüt mensuplarının ailelerine bıraktığı vasiyet yazıları da bulundu. Çatışmada öldürülen bir örgüt mensubunun yazdığı vasiyet mektubunda ilginç ifadeler yer aldı. Vasiyetinde ailesine kararlı olmalarını tavsiye eden örgüt mensubu şöyle dedi:

"Ben biliyorum yanınıza bir sürü yalancı insan gelecek. İslam şeriatı dışındaki bütün dinleri ve düzenleri reddettiğimiz için kavmimiz, akrabalarımız, dostlarımız ve yakınlarımız tarafından dışlandık, hor görüldük, hatta düşman ilan edildik. İnsanlar, cahiliye hayatımızın islami yaşantımızdan daha iyi olduğunu söyleyecek kadar alçaldı. Onlar bizim aynen onlar gibi yaşamamızı, şirk ve küfrün kendisi olan düzenlerine itaat edip, mürted olmamızı istediler. Sünnet olan sakallarımıza taammül edemeyecek kadar adileştiler. Sakallarımızı kesmemizi, cihad fikrinden vazgeçmemizi söyleyerek bizi Allah yolundan uzaklaştırmaya çalıştılar. Allah onllara karşı cihat için güç ve kuvvet hazırlığına girişmemizi ve savaşa girişeceğimizi emretmektedir. Rabbim emrettiği için hicret edip cihada çıktık."

Haberin Devamı

’TÜM DÜNYADA İNTİKAMIMIZI ALACAĞIZ’

Mektubunda artık Müslümanların bir devleti, bu devletin gücü ve kuvveti ve her biri şehadete sevdalı mücahitleri olduğunu belirten örgüt mensubu şöyle devam etti:

"O topraklardan istemeden çıktığımız gibi izzetli bir şekilde geri döneceğiz. Tüm dünyada intikamımızı alacağız. Bir olan Allah’u tealaya iman edinceye kadar sizinle bizim aramızda kin ve düşmanlık olacaktır. Biz sizlerle cihad edeceğiz. Aramızda kesinlikle pazarlık ve ateşkes olmayacaktır. Allah hüküm verene kadar kılıçlarımızı kınlarına sokmayacağız. Tercihini yapıp, aklını başına al. Aksi halde size hazırladığımız bu üç şeyden başka seçenek yoktur. Ya Müslüman saflarına geçersiniz, ya çok sevdiğiniz toprakları terk edersiniz ya da kanlarınız ve başlarınız ortalığa atılıp saçılan en ucuz ve değersiz şey olacak."

’ÖLÜM İÇİN HAZIRLIK YAP’

Hücre evinde çıkan ve ’Zaza Hamza’ kod adlı örgüt üyesine ait olan 27 Haziran 2015 tarihli ders programında ise ’Ölüm için hazırlık yap’ maddesi dikkat çekti. Hücre evinde çıkan ders notlarında, "Çarşı pazara lüzumsuz yere çıkma, işlerini toptan görmeye çalış. Dışarıya uyanık ve donanımlı çık. Önemli bir şey olursa kaydet" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

SINAV SORUSU: ŞEHİT OLMAK İÇİN VURULMAYA HAZIR MISIN?

Hücre evinde ele geçirilen ’Pro asker kişilik formu-sınav soruları’ başlıklı el yazılı belgede ise örgüt militanlarının motive edilmesi için hazırlanmış soruların bulunduğu belirtildi. Belgede ’Düşmanını yok etmek için engel tanımayan biri misin? Kaosa hazır mısın? Savaş hilen nedir? Taktiğin nedir? Her an savaşçı ruhu ile ateşe karşı ateş ile karşılık verebilir misin? Şehid olmak için vurulmaya hazır mısın?’ soruları dikkat çekerken, bu soruların örgüt yöneticileri tarafından yapılan bir saatlik sınava ait olduğu belirtildi. Bir başka el yazılı belgede ise bir örgüt militanının soruya, ’O’nun dinini daha ilerilere götürmek için bir evdeyim, bekliyorum’ diye cevap yazdığı görüldü.

Haberin Devamı