Gazete Vatan Logo

Öldürme anı kameralara yansımıştı! Cezası belli oldu

Öldürme anı kameralara yansımıştı! Cezası belli oldu

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, boşandıktan sonra yakınlarının araya girmesiyle, kendisiyle tekrar barışan eski eşi, iki çocuk annesi Eda Okutgen'i (41), oturduğu apartmanın merdivenlerinde bıçaklayıp öldürmekten tutuklanan Uğur B.'nin (42), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti akli dengesi yerinde olduğuna dair rapor gelen sanık Uğur B.'yi müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Olay, geçen yıl 30 Kasım'da Fahrettin Altay Mahallesi 2/3 sokak 11 numaradaki apartmanda meydana geldi. İlaç firmasında çalışan çocuk annesi Eda Okutgen, organizasyon işiyle uğraşan Uğur B.'den, bir yıl önce, şiddetli geçimsizlik yüzünden boşandı. Yakınlarının araya girmesiyle barışan Eda Okutgen ve Uğur B., resmi nikahsız olarak tekrar aynı evde yaşamaya başladı. Eda Okutgen ile Uğur B. kavga edince kadın evden ayrıldı. Uğur B., apartman çıkışında yakaladığı Eda Okutgen'i defalarca bıçakladı. Okutgen hastanede hayatını kaybederken, polis merkezine giderek teslim olan Uğur B. tutuklandı. Bıçaklama anı apartmanın güvenlik kameralarınca da görüntülendi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcısı Çetin Yağlı, sanık Uğur B. hakkında, Eda Okutgen'i 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbbet hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'inci celsesi yapılan karar duruşmasına tutuklu sanık Uğur B., avukatı Murat Eskici ile Eda Okutgen'in annesi Mukadder Okutgen, babası Abdullah Orhan Okutgen, avukatları İsmail Altun ile ayrıca Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği temsilcisi Sanem Deniz Kural ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Hakları Merkezi adına avukatlar Nuriye Kadan ve Mehmet Kozan, Sibel Şahin, Filiz Aydemir ve Burcu Bünül de hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Yaşar Özyavuz, sanığın Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde bir hafta müşahede altında tutularak verilen raporda, cezai ehliyetinin yerinde olduğunun belirtildiğini söyledi.

Dernek temsilcisi Kural, sanığın daha önce verdiği savunmaları kabul etmediklerini, sanığa hiçbir indirim yapılmadan en ağır cezanın verilmesini talep ettiklerini söyledi. Avukat Mehmet Kozan, bu ve diğer kadın cinayetlerinin toplumda infial uyandırdığını ve toplumun hukuka olan inancını azalttığını, sanığın cinayeti tasarlayarak ve canavarca işlediğini belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Avukat Sibel Şahin, bu tür cinayetlerde topluma örnek olması ve suç işleyecek diğer zanlılar için caydırıcılık etkisi olması açısından, mahkemenin vereceği cezasının önemli olduğunu, caydırıcı bir cezanın kadın cinayetlerin azaltılmasını sağlayacak bir etken olacağını söyledi. Anne Okutgen, “Ben yavrumu kaybettim, en ağır cezayı almasını istiyorum" derken, baba da en ağır cezanın verilmesini beklediğini ifade etti. Savcının, olay anını da detaylı şekilde anlattığı mütalaasını okurken anne Okutgen gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç sanığın tasarlayarak öldürmediği için müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık Uğur B. “Çok pişmanım, her şey bir anda oldu, gözüm karardı. Karakola gidip teslim oldum, böyle olmasını istemezdim" dedi. Sanık avukatı Murat Eskici, müvekkilinin akıl sağlığına dair yeni rapor alınmasını istediklerini, cinayeti tasarlayarak işlemediğini ve savcının müebbet hapis talep ettiği mütalaasına katıldıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, davanın açıldığında ağırlaştırılmış müebbet istenen sanığa müebbet hapis cezası verdi. Karar sonrası Eda Okutgen'in yakınları birbirlerine sarılarak ağladı.

Haberin Devamı

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, KESK Kadın Dayanışma Grubu üyeleri , CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Okutgen'in ablası Nazlı Okutgen ile Nida Kaplan ve yakınlarını cinayete kurban verenlerin aileleri katıldı. Platform sözcüsü Sanem Deniz Kural, mahkeme heyetinin indirim maddelerini uygulamamasını olumlu bulduklarını, kadın cinayetlerinin önüne geçmek için tüm kadın katillerinin indirimsiz şekilde ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları gerektiğini, kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günler gelene kadar mücadele edeceklerini dile getirdi. Ailenin avukatı İsmail Altun ise mahkemenin indirim uygulamamasını olumlu bulduklarını, ancak sanığın cinayeti tasarlayarak işlemediği kanaatiyle ağırlaştırılmış müebbet yerine müebbet hapis cezası vermesi yönünden kararı temyiz edeceklerini bildirdi. Abla Nida Kaplan da kardeşiniin oğlu için yaşama tutunduğunu, onun en iyi bir şekilde yetişmesi için çaba sarfettiğini, sanığın indirimsiz müebbbet almasının acılarını dindirmediğini söyledi.

Haberin Devamı