Gazete Vatan Logo

Öldürdüğü babasını kömürlüğe sakladı!

Maltepe’de 17 yaşındaki O.S., birlikte yaşadığı babasını pompalı tüfekle vurup öldürdü ve...

MALTEPE’de 17 yaşındaki O.S., birlikte yaşadığı babasını pompalı tüfekle vurup cesedi kömürlüğe sakladı. Cinayet, babasına ulaşamayan ablasının O.S.’ye "Babam nerede?" diye sormasıyla ortaya çıktı. Yakalanan O.S. "Babam beni sürekli dövüyordu" dedi.

Başıbüyük Mahallesi, Eser Caddesi’nde yaşanan olay, dün saat 22.00 sıralarında ortaya çıktı. İddiaya göre, Kurban Bayramı’nın 2’nci Günü O.S. (17), marangozluk yapan babası Yılmaz S.’yi (48) pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Babasının cesedini bir halıya saran O. S., evlerinin kömürlüğüne götürdü. Burada cesedin üzerini kömür torbaları ile kapattı. Ceset yaklaşık 3 gün orada kaldı.

Dün akşam saatlerinde O.S.’nin evli olan ablası, kendisini arayarak, babasına ulaşamadığını belirtip, nerede olduğunu sordu. O.S. ablasına, "Babamı öldürdüm ve kömürlüğe gömdüm" diye cevap verdi. Bunun üzerine bulunduğu yerden olayın meydana geldiği adrese gelen kadın, cinayetin faili olan kardeşi ile karşılaştı. Ablasını karşısında bulan O.S., bir ticari taksi ile evden kaçtı. Polis faili yakalamak çalışma başlattı. Olayı duyan Yılmaz S.nin yakınları cinayet mahalline akın etti. Olay yeri inceleme ekipleri de evde ve kömürlükte geniş çaplı incelemelerde bulundu. Kömürlükte bulunan ceset çıkarılarak cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Cesedin kaldırılması sırasında Yılmaz S.’nin kız kardeşleri gözyaşlarına boğuldu.

Polis olayla ilgili başlattığı soruşturmada O.S.’yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen O.S. "Annem 10 yıl önce öldü. Babamla aram kötüydü. Benim her hareketime karışıyordu. Beni istediklerini yapmadığım zaman sürekli dövüyordu" dedi.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri O.S.’nin babasını öldürdükten sonra bir arkadaşını telefonla yanına çağırarak halıya sardığı cesedi onun yardımıyla kömürlüğe indirdiğini söyledi. Bu gelişme üzerine polis O.S.’ye cinayetten sonra halıya sarılı cesedi kömürlüğe indirmesine yardımcı olan arkadaşını aramaya başladı.

Öte yandan, Yılmaz S.’nin eşinin 10 yıl önce öldüğü ve O. S.’nin öksüz büyüdüğü öğrenildi. Komşuları, aile içinde geçimsizlik olduğunu iddia etti. Bir komşuları da "Babası uzun süredir çalışmıyordu. Çocuk da bazen eve geliyor bazen de gelmiyordu. Kimseye zararları yoktu. Neden böyle bir olay yaşandığını anlayamadık" dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. O.S. işlemlerinin tamamlanması için Çocukları Koruma Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı