Gazete Vatan Logo

Olay anının görüntüleri yok oldu!

Berkin Elvan’ın cenazesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’nun vurulduğu günün kamera kayıtlarının değil, önceki iki günün görüntülerinin dosyaya girdiği ortaya çıktı.

Olay anının görüntüleri yok oldu!

Berkin Elvan’ın cenaze töreni sonrasında Okmeydanı’nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’nun öldürülmesiyle ilk duruşma bugün görülecek. Polisin hazırladığı delil dosyası savcılığa teslim edilirken, olay anını kaydettiği iddia edilen görüntülerin eksik olduğu anlaşıldı. Cinayet sonrasında, çevredeki işyerlerinden alınan güvenlik kameraları görüntülerini mahkemeye gönderen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün, Burak Can’ın öldürüldüğü noktayı net bir şekilde gördüğü belirtilen bir telefon bayisinin kayıtlarını eksik gönderdiği ortaya çıktı.

Önceki 2 günün kaydı var!

Polisin 10-11 Mart tarihlerine ait görüntüleri mahkemeye yolladığı, ancak cinayetin işlendiği tarih olan 12 Mart ‘a ait kayıtları göndermediği belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından mahkemeye gönderilen görüntülerin bazılarında saat ve tarih olmadığı, bazı güvenlik kameralarının da saatlerinin ya ileriyi ya da geriyi gösterdiği belirlenirken, sanıklardan Volkan G.’nin, telefonunun olay anında başka bir yerde sinyal verdiği de kayıtlara girdi.

Haberin Devamı

SANIK OĞUZ K.’NIN ABİSİ:

‘Delilleri yok ettiler’

Oğuz K.’nın ağabeyi, tespit ettikleri güvenlik ve MOBESE kameralarını emniyete yazılı olarak verdiklerini söyledi: “Biz avukatımızla, o telefon bayiine gittik. Bize, polisin, görüntüleri aldığını ve olay günü görüntüleri de aldığını ve görüntülerin net olduğunu söyledi. Ya deliller saklanıyor ya da yok ettiler” iddiasında bulundu.

Burak Can’ın öldüğü gün, çevredeki kameralara bu görüntüler takılmıştı.