Gazete Vatan Logo

Olay adam konuştu

AKP'li Dişli: Şimdi haberim oluyor!

CNR Fuarcılık ve Dünya Ticaret Merkezi’nin adli soruşturması ile başlayan ve başta İTO Başkanı Murat Yalçıntaş olmak üzere dokuz kişinin tutuklandığı operasyonda adı geçen AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli Çin'de konuştu.

AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, telefon kayıtlarının Emniyet tarafından basına verildiğini öğrendiği anda “Nasıl olabilir? Şaşırdım..Ben ilk kez duyuyorum adımın bu soruşturmada geçtiğini..Avukatıma gerekli talimatı vereceğim”dedi.




Şaban Dişli dosyada adı geçen Yargıtay Memuru Hüseyin Uysal için “Adapazarlıdır. Sadece oradan tanışıklığım vardı. Bir dönem bir başka milletvekilinin de danışmanlığını yapmıştı” dedi.

Soruşturma ile ilgili olarak daha fazla konuşmak istemeyen Şaban Dişli ile tutuklanan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın bir ortak noktası daha var. Her iki isim de geçen hafta Washington’da yapılan ATC-TAIK toplantılarına katıldı. Dişli, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan haricinde toplantılara katılan tek siyasiydi.

"TİCARİ HİÇBİR İŞİM KALMADI" DEMİŞTİ

Adının karıştığı yolsuzluk nedeniyle AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevini bırakmak zorunda kalan Dişli, geçen hafta Washington’da Gazeteport.com’a yaptığı açıklamada ticari işlerinin tamamını akrabalarına devrettiğini ve Başbakan Erdoğan’la arasının iyi olduğunu ama AKP içinde onun üzerine basarak Bakan olan bazı isimler bulunduğunu söyledi.

Dişli ayrıca Washington’da, Türkiye’nin son dönemde sıkıntılı ilişkiler içinde bulunduğu Yahudi Lobisi’nin önemli isimleriyle de biraraya geldi. “AKP’nin gizli gündemi var mı diye kaygı taşıyorlardı. Bu kaygıları gidermeye yönelik görüştük” dedi. (Gazeteport)

Haberin Devamı