Gazete Vatan Logo

Olağanüstü kurultay yok!

CHP’de Muharrem İnce olağanüstü kurultay için imza toplarken, parti sözcüsü Koç “İmza toplanır ona karışmam ama tek kurultay halinde CHP bunu olağan kurultay halinde yapacaktır” dedi.

Olağanüstü kurultay yok!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, dün partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalar yaptı.

Olağan kongrenin ocak ayının ilk 15 günü içerisinde yapılacağını kaydeden Koç, “2016 yılına bu şekilde girecektir. Takvimimiz işliyor. Tüzüğün gereği olan takvim içerisinde de Olağan CHP Kongresi yapılacaktır” dedi.

Koç, olağanüstü kurultay talebiyle ilgili imzaların toplanmaya başlandığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine “Hazirandan sonra başlanılan süreçte 149 ilçe ve 12 ilde mahalle delegeliliklerinden başlayarak kongre süreçlerinin tamamlandığını söylemiştim. Bu süreçlerle ilgili hiçbir itiraz olmamıştır. Bundan sonrasında da yine aynı süreç işeyecektir. Tam bir parti içi demokrasi mi sağlıyor? Henüz tam değildir. Ama CHP diğer siyasi partilerle mukayese edildiğinde kendi iç tüzüğüyle parti içi demokrasiyi en geniş uygulayabilen bir siyasi partidir. Bunun sonucunda da yüzde 85 oranında ön seçimle adaylarını belirlemiştir” diye yanıt verdi.

‘Takvim net ve açık’

Haberin Devamı

CHP içerisindeki bütün üyelerin her kademeye demokratik olarak başvuru hakkının olduğunu belirten Koç, “Bundan sonraki süreçte de kimsenin kuşkusu olmasın. CHP tüzüğü çerçevesinde bu süreç ilerleyecektir. Takvim çok net ve açıktır. Ocak ayı içerisinde zaten olağan kurultay takvimi gerçekleşecektir. Bu süreç içerisinde imza toplanır, toplanmaz. Ona karışmam ama tek kurultay halinde CHP bunu olağan kurultay halinde yapacaktır” dedi.



‘Delegelerden destek istiyorum’

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin olağanüstü kurultayının yapılması için delegelerden destek istediklerini söyledi. İnce dün Meclis’te kaydını yaptırırken, “Sabah geldiğimde 6 imza gelmişti. Şu anda da 7 genç kurultay delegesi imzalarını gönderiyor. Kurultayı toplayacağız. Pek çok ilde bu şekilde yapılmaya devam ediliyor. Bu konuda kararlıyım. Bu olağanüstü kurultayı toplayacağız. Ben delegelerimizden bu konuda destek istiyorum” dedi.

‘Yeni bir anayasa ihtiyacı var’

1 Kasım seçiminin ardından başlayan yeni Anayasa tartışmalarına değinen Koç, sivil ve vesayetten arındırılmış bir Anayasa vurgusu yaparak “Türkiye’nin 12 Eylül kalıntısı olabilecek o faşist dönemin tüm izlerini silecek yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı olduğu çok net ve açıktır. Bu Anayasa’nın demokratik, özgürlükçü, sivil ve her türlü vesayetten arındırılmış bir Anayasa olması hepimizin arzusudur” dedi. Koç, başkanlık ya da yarı başkanlık süercinin anayasa tartışmaları içerisined yer almasına karşı olduklarıın vurguladı.

Haberin Devamı