Gazete Vatan Logo

Okutmak için inşaatta çalıştım aldattı bıçakladım!

KKTC’de üniversite öğrencisi eşi Burcu Okumuş’u ‘aldattığı’ iddiasıyla 5 bıçak darbesiyle öldüren ve ömür boyu hapsi istenen Özgür Okumuş’a savcı Mustafa İldeniz, “Profesyonel kiralık katillere taş çıkarttın. Niyetin öldürmek değildiyse, neden 5 kez sapladın” dedi

Okutmak için inşaatta çalıştım aldattı bıçakladım!

KKTC’de üniversite öğrencisi eşi Burcu Okumuş’u (25), ‘kendisini aldattığı’ iddiasıyla 5 bıçak darbesiyle öldüren ve ömür boyu hapsi istenen Özgür Okumuş (42), hakim karşısına çıktı. ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapsi istenen tutuklu sanık, eşini öldürmek değil, sadece canını yakmak istediğini ileri sürdü. Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, sanığa tepki göstererek, “Niyetin öldürmek değildiyse, neden ikinciyi, üçüncüyü, dördüncüyü, beşinciyi vurdun? Burcu’yu infaz ettin” dedi.

Profesyonel kiralık katil gibisin

Savcı Mustafa İldeniz, sanığa, “Cinayeti tasarlayarak, soğukkanlı bir şekilde işledin. İbreti âlem olsun diye, herkesin içinde, delik deşik ettin kızı. İnfaz ettin. Profesyonel kiralık katillere taş çıkarttın” dedi. Bunun üzerine söz alan Özgür Okumuş da, “Eşimi planlı katletmedim. Plan yapsaydım çok daha iyisini yapardım. Burcu’yu hiç kuşkusuz sevgilisiyle birlikte öldürürdüm” karşılığını verdi.

Savcı ‘Katilsin’ dedi

“Doğruları kasıtlı olarak söylemiyorsun. Gerçekleri gizliyorsun” diye sözlerini sürdüren Savcı İldeniz ise “Tasarladığın cinayeti işlemek için Burcu gelmeden önce, bıçağı mutfaktan aldın. Saçından kavradın, köşeye sıkıştırdın, 39 saniye boyunca bıçakladın. Bıçağı, bilerek hayati organlarına vurdun. Ölüyor olduğundan emin olunca bıraktın” dedi. Sanık Özgür Okumuş, aldatıldığını öğrendiğimde evliliği bitirmek için eşini kahvaltıya davet ettiğini belirterek, “Burcu telefonu istedi. ‘Neden?’ dedim. ‘Birinden haber bekliyorum, yanına gideceğim’ dedi. Aklım sevgilisine gitti. Sinirlendim. ‘Sevgilinin yanına mı gideceksin?’ dedim. Güldü, hatta kahkaha attı” dedi.

Haberin Devamı

‘Her şeyimi ona feda ettim, olanlar beni yıktı’

Daha sonra sinirlerine hakim olamayarak mutfağa yürüdüğünü anlatan sanık Özgür Okumuş şunları söyledi: Çekmeceyi açtım, bıçağı aldım. Korkutacaktım, beni dalgaya almıştı. Ciddiyetsizdi. Mahcubiyeti yoktu, olsaydı bugün burada olmazdık. Burcu okusun diye her şeyimi bırakıp Kıbrıs’a geldim. 76 kilo geldim, 58 kaldım. Okul taksitlerini ödemek için inşaata da çalıştım. Sigarasız kaldım, sigarasız bırakmadım. Kirayı ödeyecek paramız yoktu. O arkadaşlarıyla kaldı, ben de lojmana taşındım. Bunca şeyin üstüne olanlar beni yıktı. Fotoğraf, mesajlar, değer mi dedim kendi kendime ve Burcu’ya, ‘Bitti. Beni aldattın, ben gidiyorum’ dedim. O, ‘Nereye gideceksin?’ dedi. Sevgilisiyle birlikte olan fotoğrafını gösterdim. ‘Gav.. mıyım lan ben’ dedim. Öylesin deyince canını yakmak istedim. Aklımı kaybettim. Cinnet geçirdim. O eylemi gerçekleştiren Özgür, Özgür değildi. Vazgeçmek için keşke bir anım olsaydı. Vazgeçerdim. Asla yapmazdım. Sonrasında bıçağı kendime vurdum, çıkardım. Kendime geldiğimde çıplaktım.

Haberin Devamı