Gazete Vatan Logo

Okullar yarın açılıyor

2010-2011 eğitim öğretim yılı yarın başlıyor. 1 milyon 226 bin öğrenci okulla yeni tanışacak

Sınıf mevcutlarının azaltılması için 7 bin 901 derslik hizmete giriyor.

Okullar yarın açılıyor. Yaklaşık 14 milyon öğrenci ders başı yapacak. İlköğretimde bu yıl 1 milyon 226 bin öğrenci eğitim hayatlarına ilk adımı atıyor. İlköğretim öğrencileri 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren daha az ders işleyip, sosyal ve eğitsel etkinliklere daha fazla zaman ayıracak. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, yeni kayıt yaptıran çocukların okula uyumlarının sağlanması, okulla tanışmaları için “uyum programı” hazırlandığını ve bu programın 14-17 Eylül arasında uygulandığını hatırlattı. İlköğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullarda toplam 10 milyon 257 bin öğrenci bulunduğunu ifade eden Er, bu yıl
7 bin 901 yeni dersliğin hizmete gireceğini, 6 bin 141 dersliğin yapımının sürdüğünü bildirerek yeni dersliklerin sınıf mevcutlarının azalmasını sağlayacağını vurguladı. Er, ilköğretimde şu anda KPSS’deki iddialar nedeniyle öğretmen alınamamasından da kaynaklanan öğretmen sıkıntısı bulunduğunu sıkıntının özellikle sınıf öğretmenliğinde yaşandığını sözlerine ekledi.

İstanbul’da toplu taşıma yarın ücretsiz

İSTANBUL trafiğinde yarın okullar açıldığında kaos yaşanmaması için ilave tedbirler alındı. 06.00 ile 13.00 saatleri arasında tüm toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek. İlk ve ortadereceli okullarda 3 milyon öğrenci yarın ders başı yapıyor. Bu, şehir içi trafiğin artması anlamına geliyor. Yaklaşık 13 bin servis aracı trafiğe çıkacak. Çevre yolları ve Boğaz köprülerine sabah 06.00-10.00 ile akşam 16.00-22.00 saatleri arasında kamyon ve TIR girişine izin verilmeyecek.

Atılım Üniversitesi IBM işbirliği

ATILIM Üniversitesi, IBM işbirliğiyle Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı (BTHY) başlatıyor. Bilişim sistemleri, yazılım, bilgisayar, işletme ve endüstri mühendisliği lisans bölümlerinden mezun olan öğrenciler, 2010-2011 akademik yılı güz döneminde BTHY için başvurabilecek.

Westminster’den Türk öğrencilere burs

İNGİLTERE’NİN Westminster Üniversitesi, Türk öğrencilere burs imkanı sağlayacak. Rektör Geoffrey Petts, “Gelecek 3 yıl içinde Türk öğrencilere verilmek üzere toplam 600 TL’lik burs bütçesi ayırdık” dedi.

Haberin Devamı