Gazete Vatan Logo

Yeni öğretim yılı ne zaman başlıyor? Okullar Eylül'de mi açılacak?

Okulların ne zaman açılacağı merak ediliyordu. Okullar ne zaman açılıyor? Okullar 1 Haziran’mı açılacak? Sorularının ardı arkası kesilmiyor. Corona virüsü önlemleri kapsamında alınan tedbirler uzaktan devam eden eğitim öğretim ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir açıklama yaptı. Yeni öğretim yılı Eylül’de mi başlayacak, 1 Haziran’da okul var mı?

Yeni öğretim yılı ne zaman başlıyor? Okullar Eylül'de mi açılacak?

Okulların ne zaman açılacağı, yaz okulu olup olmayacağı merak ediliyor. Corona virüsü önlemleri kapsamında uzaktan eğitime devam eden öğrenciler ne zaman okulların açılacağını araştırıyor. Okulların açılacağı tarih ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada okulların açılacağı tarihi duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlayacaktır. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir." dedi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR 2020?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlayacaktır. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir." dedi.

BAKAN SELÇUK NE DEMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların, öğrenciler, öğretmenler ve veliler için en güvenli zamanda en güvenli şekilde açılacağını, tarihin ve uygulama şeklinin bilimsel veriler doğrultusunda belirleneceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesaplarından okulların açılma tarihine ilişkin paylaşımda bulundu.

"Milli Eğitim Bakanı olarak kamuoyundan ricam, okulların açılmasına bir takvim olarak bakılmamasıdır." ifadesini kullanan Selçuk, şunları kaydetti:
"Okulların açılması demek, 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin evlerinden dışarı çıkması, sonra her birinin yeniden ailesiyle buluşması demek. Bu bir toplum sağlığı meselesidir ve bilimsel verilerle hareket etmek ön koşuldur. Her tarih için hazırlığımız tamam. Okullar ne zaman açılacak sorusunun şu an tek cevabı var: Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulama şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek."