Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman açılacak, telafi eğitimi zorunlu? 31 Ağustos’ta okullar açılıyor mu?

Corona virüsü önlemleri kapsamında alınan önlemler neticesinde okullar 23 Mart itibariyle kapatıldı. Eğitimler ise uzaktan online olarak EBA TV üzerinden 19 Haziran’a kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada okulların ne zaman açılacağına dair bilgi paylaşırken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da öğretmen buluşmalarına katılan öğrencisi Burçak Avcı’nın telafi eğitimiyle ilgili sorduğu soruyu yanıtladı. Bakan Selçuk öğretmen ve öğrencilerin kaygı duymasına gerek olmadığını vurgulayarak “Okullar açıldığında yüz yüze telafiler olacak. Okul açılışı önceki dönemde, yaz tatilinde de EBA TV'de telafi için daha önceki öğrencilerimizin sahip olmadığı imkanlar sağlayacağız” dedi. Peki, Okullar ne zaman açılacak 2020-2021? Telafi eğitimi zorunlu mu? Telafi eğitimi ne zaman yapılacak?

Okullar ne zaman açılacak, telafi eğitimi zorunlu? 31 Ağustos’ta okullar açılıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamanın ardından, Okullar ne zaman açılacak, 31 Ağusto’da mı açılıyor? Telafi eğitimi ne zaman yapılacak? Telafi eğitimi zorunlu mu? soruları da arttı. Corona virüsü tedbirleri kapsamında yurt genelinde tüm okullar 23 Mart'tan itibaren kapatıldı ve öğrenciler online olarak EBA TV üzerinden eğitime geçti. EBA TV'de ilkokul, ortaokul ve lise dersleri 19 Haziran'a kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son açıklamasında öğrenciler için telafi dersleri verileceğini ve okulların ne zaman açılacağını açıkladı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2020 - 2021?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2019-2020 yılı eğitim döneminin sona erdiğini yeni eğitim yılının Eylül ayında başlayacağını açıkladı. Açıklamada “23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek’’ denildi. Özetle 2020-2021 eğitim yılı Eylül'ün ilk haftası yani 7 Eylül Pazartesi günü açılacak.

Haberin Devamı

TELAFİ EĞİTİMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK ve NE KADAR SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitimlerinin okullar açıldığında yüz yüze verileceğini açıkladı. Telafi eğitimleri hızlandırılmış bir şekilde okul açıldıktan sonra yapılacak. Bakan Selçuk, "Özel okullar, 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapacak. Özel öğretim kursları da gerekli önlemleri alarak, velilerin istemesi halinde, eğitimlere bugünden itibaren başlayabilecek. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri de eğitimlere 15 Haziran'dan itibaren başlayabilecek." Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada uzaktan eğitim ile verilen derslerden ne kadar faydalanıldığı ölçüldükten sonra telafi eğitiminin ne kadar süreceklerine karar vereceklerini açıkladı. Bakan Selçuk "Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek. Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler" dedi.

Haberin Devamı