Gazete Vatan Logo

Okullar iki yenilikle açılıyor

Liselere geçişteki sınav sistemi de tümden değişti

17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen bugün ders başı yapacak. Öğrencileri önemli yenilikler bekliyor. İlk kez kıyafet oylaması yapılacak. Liselere geçişteki sınav sistemi de tümden değişti.

ANKARA - 2013-2014 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor. Yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ilk zilin çalmasıyla ders başı yapacak. Eğitim yılının başlaması nedeniyle Ankara’daki Etimesgut Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda, düzenlenecek törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katılacak. Yeni eğitim yılında öğrencileri pek çok yenilik bekliyor. Bu yıl 8’inci sınıflar, sınavla öğrenci alan liselere yerleşebilmek için 6 temel dersten iki dönemde Milli Eğtim Bakanlağı’nca (MEB) yapılacak merkezi sınavlara girecek.

MEB, okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin de düzenlemeye gitti. Bundan sonra tüm okullarda velilerin yüzde 50’sinden fazlasının onayı alınarak ilgili eğitim öğretim yılı için okul kıyafetleri belirlenebilecek.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeyle özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü devamsızlık ise 35 günle sınırlandırıldı.

Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri, güzel sanatlar liseleri ile Anadolu sağlık ve sağlık meslek liselerinin sınıf mevcudu 30, diğer ortaöğretim kurumlarının ise 34 olacak. Tüm ortaöğretim kurumlarında bir ders saati 40 dakika olarak eşitlendi.

Bu eğitim-öğretimin yılının birinci dönemi 24 Ocak 2014’te sona erecek. Yarı yıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem ise 10 Şubat 2014 tarihinde başlayacak.

Haberin Devamı