Gazete Vatan Logo

Okullar 12 Ekim’e mi ertelendi? Okullar yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak?

Okulların ne zaman açılacağı merak ediliyor. Corona virüs salgınında vaka ve ölü sayısının artması okulların yüz yüze olup olmayacağının araştırılmasına neden oluyor. MEB okulların 21 Eylül Pazartesi günü açılacağını söylemişti, anacak sosyal medyada okulların 12 Ekim'de açılacağı iddia edildi. Peki, okullar ne zaman açılıyor, ertelendi mi? Okulların açılış tarihi ertelendi mi? Okullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Okullar 12 Ekim’e mi ertelendi? Okullar yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak?

Türkiye’de corona virüs salgınının armasıyla gözler öğrencilere çevrildi. Coronavirüs salgını nedeniyle 2020 2021 eğitim öğretim dönemlerine EBA TV ile uzaktan başlayan öğrenciler yüz yüze eğitime 21 Eylül'de başlayacağı MEB tarafından yapılan açıklamayla daha önce duyurulmuştu. Ancak özellikle sosyal medya üzerinden okulların açılmasının 12 Ekim'e ertelendiği yayıldı. Veliler ve öğrenciler yayılan haberin ardından arama motorlarına yöneldi. Peki, 21 Eylül’de okullar açılacak mı? Okullar 3 hafta ertelendi mi? Okullar ne zaman açılacak 2020?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK 2020?

MEB tarafından yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı, yüz yüze eğitime 21 Eylül tarihinde başlanacağı ifade edildi. "Aşamalı ve seyreltilmiş" olarak yüz yüze eğitim ba21 Eylül’de başlıyor.

Bakan Selçuk, ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin uyum haftasında bir gün daha sonra ise haftada iki gün olacak şekilde okula gideceklerini belirtti.

Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'in, il müdürlerini yüz yüze eğitimin uygulamasına ilişkin belirlenen usûl ve esaslar konusunda ayrıntılı bir şekilde bilgilendirmesiyle başlayan video konferansta, hazırlıklara ilişkin tüm detaylar paylaşıldı ve belirlenen plan çerçevesinde hazırlıkların en kısa sürede tamamlanması istendi.

Haberin Devamı

HİJYEN KONTROLLERİ YAPILMADI TALİMATI!

'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'nun uygulanmasıyla ilgili denetim çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda, dezenfeksiyon ve günlük hijyen için ihtiyaç duyulan malzemelerin temini konusunda da bilgilendirme yapıldı.

Meslek liselerinin, dezenfektan ve ihtiyaç duyulan hijyen ürünlerinin üretimi noktasında okulların ihtiyacını karşılamaya hazır olduğuna dikkat çeken Bakan Selçuk, okul yönetimleriyle bu konudaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve anlık çözüm mekanizmalarıyla gerekli kontrollerin yapılması talimatını verdi. 2 bin denetmen ile devam eden okul denetimleri ve 'Okulum Temiz Belgesi' belgelendirme süreçleriyle ilgili de bilgi alan Bakan Selçuk, okul yöneticilerinin bu konudaki fedakâr ve özverili çalışmalarının desteklenmesi için saha iletişiminin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk'un 81 ilin milli eğitim müdürüyle gerçekleştirdiği video konferansta, devam eden uzaktan eğitim çalışmaları da ele alındı. Erişim güçlüğü yaşayan öğrencilere ulaşmak için köylere ve en uzak mezralara kadar ulaşan il ve ilçe yöneticilerine teşekkür eden Bakan Selçuk, en yakın EBA Destek Noktası'na ulaşım için ihtiyaç duyan öğrencilerin ve ailelerin bire bir iletişimle bilgilendirilmesini istedi.

"Salgın sürecinin en başından bu yana dünyayı izliyoruz. Hepinizin bildiği gibi, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulunun değerlendirmeleri doğrultusunda ve bilimsel veriler ışığında kararlar alıyor, bu kararları en doğru şekilde uygulama yoluna gidiyoruz. Avrupa ülkelerinin tamamına yakınında okullar, tüm kademe ve sınıflarda yüz yüze eğitime başladı. Ancak biz, ülkemizde daha kontrollü ve aşamalı bir başlangıçtan yanayız.