Gazete Vatan Logo
Magazin Okula dönüş zamanı!

Okula dönüş zamanı!

Yaz tatili uzayan minikler 28 Eylül’e hazırlanıyor. Geçiş dönemi için ailelere önerilerimiz...

Okula dönüş zamanı!

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nden Uzman Dr. Başak Namdar Çelikkan, okula başlayan çocukların gergin ve biraz da ürkek olabileceklerini, bu dönemdeözellikle anne ve babalara büyük görevler düştüğünü söyleyerek önemli noktalara dikkat çekti.

- Okula ilk kez gidecek çocuğun bu dönemde endişe ve kaygı duyması çok normal. Ona “artık sen okula gidecek kadar büyüdün” gibi cesaretlendirecek ve heveslendirecek cümleler kurmak önemlidir.

- Okulların açılması ile uyku düzeninin oturması önemli. Televizyon ve bilgisayara ayrılan süreler kısıtlanmalıdır ve günde ortalama 8-10 saat uykuya ayrılmalı.

- Kahvaltı enerji verir. Pilinizi doldurmak için en iyi yoldur. Karbonhidrat ve proteinden zengin bir beslenme ile enerji depolayıp derste uyumayı engeller.

- Çocuğunuz okuldan eve genelde aç gelmektedir. Bu dönemde hafif bir ara öğün yapabilir. Akşam öğünlerinde ise protein, yağ ve karbonhidrat içeren dengeli bir akşam yemeği pişirilmeli ve hafif gıdaları yönelinmeli.

Dünyayı onlar kurtaracak!

Her şey bir çocuğun teleskobu eline almasıyla başlayacak. Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu kliksa.com, yeni eğitim ve öğretim dönemi özelinde notebook ve tablet çeşitlerinde yüzde 30’a varan indirim imkanın yanı sıra deney setlerine, okul ve beslenme çantalarına, boyama setlerine, eğitici oyuncaklara ve taşınabilir şarj cihazları ile mikroskop ve teleskop çeşitlerine özel fiyatlarla ulaşma imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

Kırtasiyede en renkli seçenekler

Uzun yaz tatilinin yavaş yavaş sona erdiği bugünlerde, öğrencileri olduğu kadar velileri de okula dönüş heyecanı sardı. Tchibo, “Okul Heyecanı Başlıyor” koleksiyonu ile okul hazırlıklarını tamamlamaya yardımcı oluyor. Rengarenk ve yaratıcı kalem setlerinden el işi ürünlerine; ev ve okul için ideal cetvel ve şablon setlerinden yaratıcılığı öne çıkaran ölçme ve el işi matına uzanan zengin koleksiyonda, farklı renk seçenekleriyle beslenme kutuları da mevcut. “Okul Heyecanı Başlıyor” teması 9 Eylül Çarşamba günü tüm Tchibo satış noktalarında olcak.

Haberin Devamı

Ayakkabı ona uysun!

KİFİDİS 2015 / 2016 Okul modasında; rahat, dayanıklı, anatomik ayakkabılarıyla çocukların keyfi yine yerinde olmayı hedefliyor. KİFİDİS Okul ayakkabıları, çocukların ayaklarının her adımda hava almasını sağlayarak, ayak sıcaklığını optimum seviyede tutar, kötü koku ve bakteri oluşumunu önler. Ayrıca anatomik yapısı ile maksimum rahatlık sağlamayı vadediyor. Ayağa uyum sağlayan yapısı ve uygun fiyatlarıyla uzmanların tavsiyesi...