Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman açılıyor, okul tatili uzuyor mu? Gözler Bilim Kurulu toplantısında!

Okullar ne zaman açılıyor, okul tatili uzuyor mu? soruları milyonlarca öğrenci ve veli tarafından bekliyordu. Corona virüs salgını nedeniyle okullarda eğitim uzaktan devam ediyor. Saat 13.30'da Bilim Kurulu toplantısı başladı.Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılıyor.. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden okulların tatilinin uzatılması yönünde görüş bildiren Bakan Selçuk, bilim kurulunun kararını göre hareket edecek. Genel kanı uzaktan eğitim uzatılması yönünde.

Okullar ne zaman açılıyor, okul tatili uzuyor mu? Gözler Bilim Kurulu toplantısında!

Okullar ne zaman açılıyor, okul tatili uzuyor mu? soruları milyonlarca öğrenci ve veli tarafından bekliyordu. Beklenen gün geldi. Corana virüs Bilim Kurulu "eğitim" gündemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlık ettiği kurulun bugünkü toplantısına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine üyeleriyle yaptığı telekonferans görüşmesi kapsamında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, uzaktan eğitim sürecine ilişkin son kararın Bilim Kurulu tarafından verilmesi gerektiğini iletmişti.

Erdoğan, "Bilim Kurulu'nun bu konudaki tavsiyesini çok önemsiyorum. Yani uzatılabilir de uzatılmayabilir de ama eğer Bilim Kurulu 'Uzatılmasında fayda var.' diyorsa ona uyalım ama 'Bir hafta yeter.' diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar. Dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var." ifadelerini kullanmıştı. Koca ile Selçuk, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından saat 19.15'te sağlık ve eğitim alanındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunacak.
Okul tatili uzayacak mı? sorusunu köşesine taşıtan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, okul tatlinin uzatılacağını yazdı. Selvi şunları dile getirdi "Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde Bilim Kurulu ile görüşüp okulların tatilinin uzatılmasını istediklerini söyledi. Erdoğan da “Bilim Kurulu, ‘Uzatılmasında fayda var’ diyorsa uzatılsın” dedi. Cumhurbaşkanı kararı Bilim Kurulu’na bırakmıştı. Gündemde okulların tatilinin uzatılması var. Hem bakanlıkla, hem Bilim Kurulu üyeleriyle görüştüm. Okulların tatili uzuyor. Bu kesin. Belli olmayan tek şey, ikinci bir emre kadar mı uzayacak, yoksa bir hafta süreyle mi uzatılacak? Bu da Bilim Kurulu ile toplantıdan sonra netleşecek.

Haberin Devamı