Gazete Vatan Logo

Okul sonrası aktivitede bulunmak neden önemli?

Çocukları okul sonrası aktivitelere alıştırmak çocuğun gelişimi açısından neden önemli? Çocukların, okul dışında da faaliyetlere katılmaları onların eğitimine büyük katkı sağlıyor. Peki okul sonrası ne tür aktivitelerde bulunmak gerekiyor.

Çocuğunuzla okul sonrası yapacağınız aktiviteler geliştirmek onların eğitimine sağladığı yararlar büyük. Ders dışı etkinliklerin, çocuklar üzerindeki olumlu sonuçlarını gösteren bir çok çalışma mevcut. Peki okuldan dönen çocukla ne tür aktiviteler yapmak gerek.

Okul Sonrasında Dışarıda Oyun Oynamak

Okul sonrası aktivite fikirleri arasında en basit ve düşük maliyetli olanı dışarıda oyun oynamaktır. Eğer çocuğunuz ve arkadaşları birbirlerine yakın bir yerde oturuyorsa, birlikte farklı aktiviteler planlayabilirsiniz. Örneğin çocuğunuza paten kaymayı öğretmek veya bisiklete binmesini sağlamak oldukça doğru bir aktivite seçimi olacaktır. Bu şekilde çocuğun hareket etmesi sağlanarak sağlığı korunabilir. Aynı zamanda dışarıda olmak evde olmaktan çok daha iyidir.

Güneş ihtiyacı

Çocukların D vitamini ihtiyacını gidermekte büyük rol oynayan güneşten faydalanmak için, okul sonrası dışarıda yapılabilecek aktivitelere başvurabilirsiniz. Mutlaka güneşin altında durmanıza gerek yok. Dışarıda 1-2 saat gölgede vakit geçirmeniz hem çocuğunuzun biriktirdiği devasa enerjiyi verimli kullanmasına hem D vitamini almasına hem de ebeveynleriyle eğlenceli vakit geçirmesine yarar.

Haberin Devamı

Dans, Jimnastik Derslerine Katılmak

Dans etmek herkesi mutlu eder. Çocuğunuzu dans kursuna yazdırmak kas gelişimi destekleyecek, aynı zamanda hem teknolojik aletlerden uzak durmasını ve hem de grup olarak eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacaktır. Dans ve jimnastik kursları yaş gruplarına göre ayrıldığı için çocuğunuz kendi yaşıtlarıyla beraber vakit geçirme imkanı bulacaktır. Tüm bu aktiviteler çocuğunuzun okul sonrasında iyi vakit geçirmesine yardımcı olacak ve gelişimini destekleyecektir.


Lego dünyası

Legolar çocukların zihinsel gelişiminde oldukça önemli rol oynuyorlar. Farklı fikirlerle onları cesaretlendirerek, okul sonrası lego aktivitesine başlayabilirsiniz. Her gün belirli bir süre Legolarla uğraşan çocuğunuzun problem çözmede ve yaratıcı davranmada çok daha başarılı olduğunu gözlemleyeceksiniz.

Bisiklet

Bisiklet üzerindeyken insan kendini dünyanın en özgür canlısı gibi hissediyor. Hem sizin için oldukça sağlıklı hem de çocuğunuz için birçok açıdan yararlı bir aktivite olacaktır. Televizyon veya bilgisayar oyunlarına bağımlı olmasını engellemek için de oldukça önemli. Ailesiyle yaptığı bu gezi ona merak etmeyi ve keşfetmeyi daha çok sevdireceği gibi fiziksel aktivite ihtiyacını da büyük ölçüde karşılayacaktır.

Haberin Devamı